CHP’li Tığlı’dan Ankara’da yapılacak ‘Pontus Soykırımı’ paneline sert tepki!

CHP’li Tığlı’dan Ankara’da yapılacak ‘Pontus Soykırımı’ paneline sert tepki!
17 Mayıs 2019 08:44

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı “Türkiye Cumhuriyeti devletini soykırımcı bir ülke gibi gösteren ve bu yönde yapılan tartışmaları ve lobileri yıllardır Ermeniler üzerinden götürmeye çalışanlar, şimdi de 1914-21 yılları arasında Karadeniz Bölgemiz’de “Pontus Rumlarının Soykırıma Uğradığı” üzerinde yoğunlaşmaya başlamışlardır.

 

 

 

 

Hatırlanacağı gibi 1994 yılında Yunanistan Parlamentosu 19 Mayıs gününü “Pontus Soykırımı Günü” ilân etmiş ve sözde soykırımın 100’ncü yıldönümü vurgusuyla çeşitli etkinlik ve propaganda yöntemleriyle dünya çapında bir algı yaratmaya çalışmıştır” dedi.

Rum Lobilerinin “soykırım günü” olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’ı göstermesi ve Milli Mücadelenin 100’ncü yılında bu yönde yaptıkları faaliyetlerin tarihle yüzleşmekten uzak olduğunu sözlerine ekleyen CHP’li Tığlı, “Osmanlı Devletine karşı isyan eden Rum çetelerine karşı verilen mücadelenin bedelini ödemek zorunda kalan masum Ermeni ve Rum vatandaşlarımızın acıları üzerinden ülkemizi zayıf düşürmeye çalışmak, hesap vermeye zorlamak vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

Tığlı, “Sözde Ermeni soykırımı iddialarına yönelik dünyada birçok noktadan yürütülen, sürdürülen örgütlü propagandanın elde ettiği başarı, ülkemizin geçtiği kritik süreçte Rum Soykırımı iddiaları konusunda Pontuscu Rum lobilerine cesaret verdiği ve esin kaynağı olduğu görülmektedir” dedi.

Ankara Düşünceye Özgürlük girişimi tarafından 18 Mayıs 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak “Pontus Soykırımı” paneli, Nikos Aslanidis’in Giresun Orkestrası ve Topal Osman’ı konu edinen ‘The Band’ (Banda) film gösterimi çeşitli platformlarda ve kamuoyunda duyuruluyor diye sözlerine devam eden CHP’li Tığlı, “Pontus Soykırımı panelinde ki sunumlardan sonra kaleme alınacak, Sonuç Bildirgesi şimdiden hem kamuoyu, hem Giresunlular hem de Osman Ağanın arkasından kahramanlık türküleri söyleyenler tarafından merakla bekleniyor” dedi.

 

 

19 MAYIS 1919 MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLANGIÇ GÜNÜDÜR

 

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı yaptığı açıklamada “Ülkemizin içinde bulunduğu bu kırılgan süreci iyi bir fırsat olarak görenler, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişini, yürütülen kurtuluş savaşı mücadelesini, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini ve değerlerini sanık sandalyesine oturtmak ve mahkûm etmek istemektedirler. Pontus Rum Soykırımı adı altında bir tartışma konusu yaratmak hem milli mücadele tarihimize leke sürmek hem de milli mücadele kahramanlarımıza iftira atmaktan başka bir şey değildir” sözlerine yer verdi.

Altı yüzyıl bu topraklarda birlikte huzur içinde yaşayan Rum Vatandaşlarımızın mübadele kapsamında Yunanistan’a, oradaki Müslümanların da Anadolu’ya göç ettirildi. Yunanlıların talebi ve onayıyla gerçekleştirilen bu sürecin, soykırım olarak gösterilmesi, Rum çetelere karşı verilen mücadelenin itibarsızlaştırılması çabası olarak değerlendiren CHP’li Tığlı, “Rum tarafı için bu yönde bir çalışmada iktidarın yetersizliği, tedbirsizliği ve Cumhuriyet ve Milli Mücadeleye düşman her kesime verdiği cesaret ve sağladığı sınırsız özgürlük alanı büyük katkı sağlamaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda Osman Ağa ve adamları tarafından katledilen yakınlarımızı anıyoruz bahanesiyle Fener Rum Patriği Bartholomeos’un önderlik ettiği ayinleri görmezden gelen ve bu faaliyetlerin yapılmasına göz yuman AKP İktidarı yetkililerinin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara’da meydan okurcasına yapılacak sözde “Rum Soykırımı” Paneli için görüşlerini çok merak ediyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu Ermeni ve Rum vatandaşlarımızın karanlığa sürüklenmesi biçiminde yorumlayan zihniyetin, aynı zamanda Cumhuriyet düşmanı Siyasal İslamcılarla neredeyse yüz yıllık bir ittifak içinde olduğunu sözlerine ekleyen Tığlı, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını ve Osman Ağa ile görüşmesinin arkasında tüm Rumların imha edilmesi için verilmiş bir emir ve talimat olarak algılayanlar Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olan kişilerdir. Bu kişiler aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi demokrasiye, insanlığa ve özgürlüğe inanan bir liderin, Hitler’in fikir babası olduğunu iddia etmeleri ve bunu da onlarca yıldır sürdürmeleri trajikomediye güzel bir örnek olduğunu” söyledi.

 

 

ERMENİ VE RUMLAR HEP KOMŞUMUZ OLMUŞTUR

 

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “tarihi gerçeklerle yüzleşme adı altında yüzlerce yıllık kin, öfke ve gerçekleri saptırarak ülkemiz, Atamız, milli mücadele kahramanlarımız ve Rum komşularıyla yarattığı ortak kültüre ve mirasa sahip çıkan Karadeniz insanı sorgulanarak mahkûm edilmek istenmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk, Osman Ağa ve soykırım (!) iddiaları üzerine yapılan tartışmaların objektif ve tarafsız olmadığını biliyoruz. Kamuoyunda ve toplumda yaratılmak istenen kutuplaştırıcı algı, insanlarımızı ve komşularımızla olan ilişkilerimizi bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ne Ermenilere karşı ne de Rumlara karşı bir soykırım olmamıştır. Bunu böyle söylemek ve bu yönde bir algı yaratmaya çalışmak, Türkiye Cumhuriyeti düşmanları tarafından oynanan piyesten başka bir şey değildir ” dedi.