CHP’li Tığlı, Hakkâri’deki şehitler için Meclis araştırması istedi!

CHP’li Tığlı, Hakkâri’deki şehitler için Meclis araştırması istedi!
12 Kasım 2018 11:31

9 Kasım 2018 günü, saat 17.00 sıralarında Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Derecik Ortaklar Köyü, Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmatların depolandığı depoda, henüz bilinmeyen ve belirlenemeyen bir nedenle büyük bir patlama meydana gelmişti.

 

 

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Patlamadan sonra bölgede incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, “Topçu atışı sırasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza meydana geldiğini, konuyla ilgili hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmaların devam ettiğini” açıklamasının toplumu rahatsız ettiğini ve yeterli bilgi verilmediğini” söyledi.

 

 

Patlamanın arızalı bir mühimmattan kaynaklı olabileceği yönünde haberler yapılmasıyla başlayan yayın yasağı şüpheleri çoğaltmaktadır diyen Tığlı, “Bu patlama ile birlikte tüm Türkiye’nin aklına, 5 Eylül 2012 yılında Afyonkarahisar’da ki mühimmat deposu patlamasında gelişen olaylar ve şehit olan 25 askerimiz ile 6 yıl süren dava gelmiştir.” dedi.

 

 

CHP’li Tığlı, “7 Mehmetçiğimizin şehit olduğu, 25 Mehmetçiğimizin de yaralandığı, Hakkari’de ki mühimmat deposundaki patlamanın neden gerçekleştiğini, olası sabotaj ihtimalini, varsa ihmalleri, kaza gibi olayların olup olmadığını ve akıllarda oluşan tüm sorunları araştırmak üzere Anayasanın 98’nci İçtüzüğün 104 ve 105’nci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması gerektiğini” söyledi.

 

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın verdiği Meclis Araştırma Önergesi Şöyle:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

9 Kasım 2018 günü, saat 17.00 sıralarında Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Derecik Ortaklar Köyü, Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmatların depolandığı depoda, henüz bilinmeyen ve belirlenemeyen bir nedenle büyük bir patlama meydana gelmiştir.

 

Olaydan bir gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 7 askerin şehit olduğu ve 25 askerin yaralandığı kamuoyu ile paylaşılmıştır.

 

Patlama bölgesinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Topçu atışı sırasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza meydana geldiğini, konuyla ilgili hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmaların devam ettiğini” açıklamıştır. Akar’ın bu açıklamasından hemen sonra, patlamanın arızalı bir mühimmattan kaynaklı olabileceği yönünde haberler yapılmaya başlandıktan hemen sonra yayın yasağı getirilmiştir.

 

Bu patlamadan hemen sonra şehit aileleri ve tüm Türkiye’nin aklına, 5 Eylül 2012 yılında Afyonkarahisar’da ki mühimmat deposu patlamasında şehit olan 25 askerimiz ve 6 yıl süren davaları gelmiştir.

 

7 Mehmetçiğimizin şehit olduğu, 25 Mehmetçiğimizin de yaralandığı mühimmat deposunda meydana gelen bu patlamanın neden gerçekleştiğini, olası sabotaj ihtimalini, varsa ihmalleri, kaza gibi olayların olup olmadığını ve akıllarda oluşan tüm sorunları araştırmak üzere Anayasanın 98’nci İçtüzüğün 104 ve 105’nci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.