CHP’li Tığlı: Giresun afet bölgesi ilan edilmelidir!

CHP’li Tığlı: Giresun afet bölgesi ilan edilmelidir!
23 Ağustos 2020 14:20

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, Giresun’un Afet Bölgesi ilan edilmesini istedi.

 

 

CHP’li Tığlı, “Meydana gelen bu sel felaketinden sonra neredeyse 120 köy ile ulaşım ve iletişim kopmuştur. Askerlerimizi ve vatandaşlarımızı kaybettik. Şehrin doğal yapısı ve sülieti değişti. Burası tam bir doğal afet bölgesi ve insanlar çaresiz. Yıkılan köprüler, yerle bir olan yollar, hurdaya dönen araçlar, dağlardan kopup gelen kayalar Dereli’yi, Doğankent’i Giresun’u yaşanmaz hale dönüştürmüştür. Hasar çok büyüktür. Vatandaş devletin elini omuzunda hissetmek istiyor” dedi.

 

 

“Giresun afet bölgesi ilân edilmelidir”

 

 

Burada meydana gelen afetin etkileri ve büyüklüğü, can kaybı ve yaralanmalar, alt yapı ve üst yapıda meydana gelen hasarlardan sonra Giresun’un afet bölgesi olarak ilan edilmesini zorunlu olduğunun altını çizen ve sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Tığlı, şöyle devam etti:

 

 

Meydana gelen bu sel felaketi ile birlikte şehirde büyük acılar yaşanmaktadır. Halk çaresizdir. Devlet bir an önce Giresun’u Afet Bölgesi ilan etmeli ve halkımızın sağlık, barınma, yiyecek ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmalıdır. Sağlık hizmetlerinden ücret talep edilmemelidir. Şanlı ordumuz ve tüm kamu görevlileri o bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için görevlendirilmeli, tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödenerek zararların kısmen de olsa sonuçları hafifletilmeli ve vatandaşın tüm borçları ertelenmelidir