CHP’li Tezcan’dan Berberoğlu yorumu: Derhal tahliye kararının da verilmesini bekliyoruz

CHP’li Tezcan’dan Berberoğlu yorumu: Derhal tahliye kararının da verilmesini bekliyoruz
9 Ekim 2017 18:42

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında yerel mahkeme tarafından verilen kararı bozdu.

 

 

 

Tutukluluk hali devam edecek olan Berberoğlu, yeniden yargılanacak.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Berberoğlu ile ilgili verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları hukuka aykırıydı. Başından beri bunu söylüyorduk. İstinaf Mahkemesinin kararı haklılığımızı ortaya koydu. Derhal tahliye kararının da verilmesini bekliyoruz” dedi.

 

İstinaf Mahkemesi’nden Enis Berberoğlu kararı!İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında yerel mahkeme tarafından verilen kararı bozdu. Tutukluluk hali devam edecek olan Berberoğlu, yeniden yargılanacak.

 

 

Bozma kararını ANKA’ya değerlendiren Tezcan, şunları dedi: “Berberoğlu ile ilgili verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları hukuka aykırıydı. Başından beri bunu söylüyorduk. İstinaf Mahkemesinin kararı, haklılığımızı ortaya koydu. Yerel mahkemeye adeta ders niteliğinde bir karar verdi. Ancak, tahliye kararı vermemiş olması bir eksikliktir. Kararın hukuka aykırı olduğu açıkça tespit edildikten sonra tutukluluk halinin devam etmesi yeni ve daha bir büyük bir mağduriyete neden olur. Bu nedenle derhal tahliye kararının da verilmesini bekliyoruz.”

 

ANKA