CHP’li Tezcan: Elinde delil yoksa niye gözaltına alıyorsun?

CHP’li Tezcan: Elinde delil yoksa niye gözaltına alıyorsun?
25 Eylül 2017 16:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in serbest bırakılmasını istedi.

 

 

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in, 10 gündür hakim karşısına çıkarılmadığını belirterek, “Bir avukatın mesleği nedeniyle, savunduğu müvekkilleri nedeniyle rehin alınması söz konusudur. Celal Çelik’in derhal serbest bırakılmasını ya da hakim önüne çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.Tezcan , Çelik’in bugün itibarıyla 10 gündür gözaltında tutulduğunu kaydetti. Çelik’in normal gözaltı süresi uyarınca geçtiğimiz Cuma günü hakim önüne çıkarılması gerekirken, sürenin uzatıldığını ifade eden Tezcan, “Bu savcılığın elinde hiçbir ciddi delil, belge olmadan Celal Çelik’in gözaltında tutulduğunun kanıtıdır” dedi.

 

“GÖZDAĞI OPERASYONU”

 

Savcılığın elinde delil olup şüpheliyi gözaltına alması gerekirken, gözaltına alındıktan sonra içeride tutabilmek için delil arayışında olduğunu belirten Tezcan, şunları söyledi: “Bu başlı başına soruşturmanın ciddiyetsiz olduğunu gösteriyor. Bir tane şüpheli var, başka kimin şüpheli olduğu belli değil dosyada. Gizlilik kararı var, avukatlar dosyayı inceleyemiyor. Bu bir gözdağı operasyonudur. Savcılar, kötü niyetli değilse beceriksizlerdir, talimat almıyorlarsa işgüzarlık yapıyorlardır. Ortada hukuk dışı her şey var, hukuka uygun hiçbir şey yok.

 

“HANGİ DELİLİ ARIYORSUN?”

 

Bir avukatın mesleği nedeniyle, savunduğu müvekkilleri nedeniyle rehin alınması söz konusudur. Savcılığa soruyorum, hangi delili arıyorsun? Elinde delil yoksa niye gözaltına alıyorsun? Celal Çelik’in hayatı boyunca FETÖ ile mücadele ettiğini herkes biliyor. FETÖ’nün devlete ve yargıya hakim olduğu zaman bu savcıların nerde, ne yaptığını bilmiyoruz ama Celal Çelik’in nerede ve ne yaptığını çok iyi biliyoruz. O yargıda FETÖ’cü çetenin örgütlenmesine karşı çıkıyordu, bu çeteyi protesto etmek için hakimlik mesleğinden istifa ediyordu. Celal Çelik’in tamamlanacak bir işlemi yoktur, derhal serbest bırakılmasını ya da hakim önüne çıkarılmasını bekliyoruz.”

 

Kaynak: ANKA