CHP’li Tezcan: CHP iktidar olacak, yargı bağımsız olacak

CHP’li Tezcan: CHP iktidar olacak, yargı bağımsız olacak
13 Mayıs 2018 14:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin af önerisi hakkında, “Seçim öncesinde etrafa şekerleme dağıtır gibi konuşulacak, Twitter mesajlarıyla görüşülecek işler değildir” dedi.

 

 

 

Tezcan, Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Annelerin, Anneler Günü’nü kutlayan Tezcan, Enis Berberoğlu’nun moralinin yerinde olduğunu, Türkiye’deki süreci yakından izlediğini söyledi.

 

Berberoğlu’nun, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili çok mutlu ve umutlu olduğunu dile getiren Tezcan, “Cumhurbaşkanı adayımızın ve partinin performansından çok memnun. Son dönemdeki kampanyayı yakından izlediğini gördük. Kampanya ile ilgili önerilerini söyledi. Sonuç itibarıyla o da kampanyanın bir parçası. Milletin sandıkta gerekli cevabı vereceğinden şüphe duymuyor” ifadesini kullandı.

 

Bülent Tezcan, Türkiye’nin 25 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde 9 Temmuz’dan itibaren bambaşka bir tabloya uyanacağını ifade ederek, “Cumhurbaşkanı Muharrem İnce olacak, CHP iktidar olacak, yargı bağımsız olacak. Adalet problemi Türkiye’de kalmayacak” dedi.

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ilişkin partisinin düşüncesini de aktaran Tezcan, “Biz, ittifak bu konuda müttefik mi, tek adam koalisyonu bu konuda müttefik mi diye merak ediyorduk. Bugün gelen açıklamalardan tek adam koalisyonunun lideri, yani Sayın Bahçeli’nin ittifaktaki ağabeyi Erdoğan, ‘Bizim bununla ilgimiz yok,’ demiş. Demek ki birbirleriyle henüz görüşüp danışmadılar. Bu meseleler Twitter sayfalarında görüşülecek meseleler değildir, ciddi meselelerdir. Kapsamını bir koysunlar bakalım, ne istiyorlar, ne yapıyorlar. O çerçevede oturup değerlendirilecek işlerdir. Seçim öncesinde etrafa şekerleme dağıtır gibi konuşulacak, Twitter mesajlarıyla görüşülecek işler değildir. Parlamentoda oturur konuşuruz. Böyle bir tablo ne isteniyor, ne çerçevesi var bakmak lazım” dedi.