CHP’li Tekin’den Yıldırım’ın vaatlerini paylaşan Bakan Selçuk’a: Milli Eğitim Bakanı olduğunu unutma!

CHP’li Tekin’den Yıldırım’ın vaatlerini paylaşan Bakan Selçuk’a: Milli Eğitim Bakanı olduğunu unutma!
18 Haziran 2019 15:12

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, AKP’li Binali Yıldırım’ın İstanbul’a yönelik vaatlerini sosyal medyadan paylaşmasını meclis gündemine taşıyarak, velilerden, öğrencilerden yana değil bir siyasi partiden, ittifaktan yana taraf olduğunuzu beyan ettiğinize göre, Ekrem İmamoğlu tekrar kazandığında görevinizden istifa etmeyi düşünecek misiniz?Atanamadığı için intihar eden 43 öğretmenimizin acısı daha dinmemişken, hali hazırda atanamayan 450 bin öğretmenimiz varken, aday propagandası yapmak bir Milli Eğitim Bakanına yakışıyor mu? sorularını yöneltti.

 

 

Gürsel Tekin, soru önergesinde şunları kaydetti:

 

 

Bilindiği üzere Millî Eğitim Bakanı bugüne kadar en çok değişen bakanlık isimlerinin başında gelmektedir. Birçok isim değişirken, tek değişmeyen bakanlığın problemleri olmaya devam ettiği gerçeğidir.
T.C.nin Milli adını taşıyan iki bakanlığından birisi olan Milli Eğitim Bakanlığına ilk atandığınız günlerde “eğitimde kıyameti koparmalıyız” açıklamanız karşısında umutsuzda olsak heyecanlanmıştık. Oysa şimdi asli işinizle ilgili kıyameti koparmanız gerekirken, İstanbul Büyükşehir belediyesi seçimleri için kıyameti koparıyorsunuz!
Bir Milli Eğitim Bakanı’nın asli görevinin; öğrencilere ve velilere eşit uzaklıkta olarak, çağdaş, laik, demokratik hukuk devleti adına Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarını planlamak olması gerekirken, velilerden, öğrencilerimizden yana değil bir siyasi partiden, ittifaktan yana taraf olduğunu açıkça beyan ediyorsunuz. Maalesef Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Milli Eğitim Bakanı’nın bir siyasi parti için oy istediği görülmemişken sizin bu denli istekli olmanızı seçilmiş değil, atanmış olmanıza bağlıyorum.
Bu bağlamda;
1- Belediye seçimlerine giren adaylardan birinin vaatlerini paylaşarak eğitimi siyasete bulaştırdığınızın farkında mısınız?
2- Yapmış olduğunuz propaganda sonucunda eğitim sistemimizin hangi sorununu çözmüş oldunuz?
3- Atanamadığı için intihar eden 43 öğretmenimizin acısı daha dinmemişken, hali hazırda atanamayan 450 bin üzerinde öğretmenimiz varken, aday propagandası yapmak bir Milli Eğitim Bakanına yakışıyor mu?
4- Velilerden, öğrencilerimizden yana değil bir siyasi partiden, ittifaktan yana taraf olduğunuzu beyan ettiğinize göre Ekrem İmamoğlu tekrar kazandığında görevinizden istifa etmeyi düşünür müsünüz?