CHP’li Tekin’den yeni Başbakan’a: Önce gasp ettiklerini geri versin

CHP’li Tekin’den yeni Başbakan’a: Önce gasp ettiklerini geri versin
29 Mayıs 2016 17:35

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Binali Yıldırım’a İzmir’den yüklendi.

 

 

 

 

 

Gürsel Tekin, Binali Yıldırım’ın ilk işinin aile yapısını korumak olması gerektiğini vurgulayarak, AKP iktidarının İzmir’den ‘gasp ettiklerini’ geri vermesini istedi.

 

Aile yapısı çatırdıyor

 

Başbakan Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde bölünmüş yollarla övündüğünü hatırlatan Tekin, “Aile yapısı çatırdıyor. Boşanmalar son yıllarda çok hızlı artış gösteriyor. Gençlerimiz uyuşturucu ve kumar belasına batmış durumda. Ekonomik nedenlerden dolayı aileler bir bir dağılıyor. Yolları böleceğinize, ailelerin bölünmesini önleyin” dedi.

 

İzmirli olmak ev almak, tapu almak değildir.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın “İzmirli Başbakan” söylemine de katılmadığını belirterek tepki gösteren Tekin, “İzmirli olmak ev almak, tapu almak değildir. İzmir bir kültürdür, Cumhuriyet değerleriyle bir yaşam şeklidir. Bu kültürü becerirlerse İzmirli olur” dedi.

 

AKP’nin İzmir hizmetlerini de eleştiren Tekin, “Sayın Başbakan öncelikle 15 yıldır gasp edilenleri geri vermeli. Milli emlak arazileri ve sahil şeridi millete yani İzmirliye derhal devredilmeli” diye konuştu.

 

AKP dibe vurmuştur

 

AKP’de ki yolsuzluklar ve dış politika hataları yüzünden Türk Milletinin bedel ödediğini söyleyen Tekin, “AKP, uluslararası arenada dibe vurmuştur. Türk medyası gerçekleri yansıtamaz hale getirilmiştir. Dış basın ile gündemimiz farklıdır. AKP acil olarak Türk yargısına hesap vermeli ve kendini teslim etmelidir. Aksi takdirde yıllardır ilişkileri bozdukları uluslararası güçlere hesap vermek zorundalar. Sıkıştıklarında da verecekleri tavizlerin bedelini milletçe ödemek zorunda kalacağız” dedi.

 

 

 

Kaynak: Egemedyası / Özgür Tuğrul