CHP’li Tekin’den tokat gibi sözler! ‘Polisim destan yazdı diyenler…’

CHP’li Tekin’den tokat gibi sözler! ‘Polisim destan yazdı diyenler…’
26 Ocak 2015 01:10

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destan yazdı dediği polisleri bugün sürgün ettiğini söyledi.

 

Tekin, “Bir demokratik ülkede bir ülkenin cumhurbaşkanı insanların ölümünden sonra benim polisim destan yazdı diyorsa, işte katliamın merkezi orasıdır. Hiçbir yer aramayın. Ne yazık ki tarih yazdı dedikleri polislerin tamamını şimdi sürgün ediyor.” dedi.

 

CHP İstanbul Gençlik Örgütü, çocuk ölümlerini Taksim’de toplanarak protesto etti. CHP Beyoğlu İlçe binasında toplanarak yürüyen gruba CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’da destek verdi. Sloganlar atarak ellerinde pankart ve dövizlerle Galatasaray Meydanı’na yürüyen grup, burada açıklama yaptı.

 

Geçmişte teknolojinin yetersiz olmasından dolayı faili meçhul cinayetlerin faillerinin yakalanmasının zor olduğunu belirten Gürsel Tekin, günümüzde ileri teknoloji saysinde faillerin tespitinin daha kolay olduğunu söyledi. Eski İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Küçükçekmece’de belediye otobüsüne yapılan molotoflu saldırıda hayatını kaybeden Serap Eser’le ilgili açıklamalarını hatırlatan Tekin, “Son günlerde Türkiye’de geçmiş tarihlere de baktığımızda çok sayıda faili meçhul cinayetler olmuştur. Geçmiş yıllarda faillerin her ne kadar iktidarlar, devletler tarafından yapıldığı belli olsa da ne yazık ki teknoloji bu kadar gelişmiş değildi bunları afişe etmek, çözmek zorlaşmıştı. Ama günümüzde bunların gizli kalması mümkün değil. Uzun süredir ilk kez devletin güvenlik bakanı ve geçmiş dönemde Tayyip Erdoğan’ın otuz, kırk yıllık yol arkadaşı olan eski İçişleri Bakanı çok net bir şekilde ifade etmiştir. Her ne kadar bir insanı tarif etmiş olsa da bugüne kadar hayatını kaybeden 2 yüz kırk tane insanın faili AKP iktidarıdır. Sayın Tanrıkulu’nun ifade ettiği gibi herhangi bir demokratik ülkede bir ülkenin cumhurbaşkanı insanların ölümünden sonra benim polisim destan yazdı diyorsa işte katliamın merkezi orasıdır. Hiçbir yer aramayın. Ne yazık ki tarih yazdı dedikleri polislerin tamamını şimdi sürgün ediyor. Arkamızda yanıbaşımızda polis kardeşlerimiz bizi dinliyor birazda onlara seslenmek istiyorum. Gelin iktidarların kirli bahçesi olmaktan vazgeçin. 90’lı yıllarda, 80’li yıllarda, 2 binli yıllarda polis kardeşlerimiz ne yazık ki iktidarların kirli projelerinde kullanılmışlardır. Bugün çoğu mağdur, çoğu neredeyse ekmeğe muhtaç haldedir.” dedi.

 

ÇOCUKLAR BU İKTİDAR DÖNEMİNDE DE ÖLDÜRÜLMEYE DEVAM EDİLDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte gezi olaylarındaki açıklamalarını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, “Ölen çocukların ismi yok dili yok, dini yok hepsi çocuk. Ama bu iktidar döneminde de öldürülmeye devam edildiler. Tam 2 yüz kırk bir çocuk son 13 yılda yaşamını yitirdi. Uğur Kaymaz’dan başladı 2004 yılında. İlk duruşmasında Mardin’de sanıklar getirilmeden polislerin tayini Mardin’e, Eskişehir’e ve Bursa’ya çıktı. Sonra davanın tayini Eskişehir’e çıktı ve bütün sanıklar beraat etti. 2006 yılında Diyarbakır’da 10 kişi katledildi. Başbakan Erdoğan o gün hepimizin beynine kazınan şu cümleleri söyledi; ‘Çocukta olsa kadında olsa gereği yapılacak’. Aynı Başbakan Erdoğan İstanbul’da şu cümleleri söyledi; ‘Yüzde 50’yi zor tutuyorum’ ve ardından da polislere talimatı ben verdim dedi. Ve sonra 11 genç yaşamını yitirdi. Ölenlerden birisi de 15 yaşındaki Berkin Elvan’dı. 11 kişi hayatını kaybedince de benim polisim destan yazdı dedi.” diye konuştu.