CHP’li Tekin’den şok iddia: Turkcell CHP Genel Merkezi’ne dinleme cihazı yerleştirecek

CHP’li Tekin’den şok iddia: Turkcell CHP Genel Merkezi’ne dinleme cihazı yerleştirecek
13 Aralık 2014 10:24

CHP’yi dinlemek için özel baz istasyonu kuracaklar.  Turkcell, kurmak istediği baz istasyonunu CHP logosuyla gizleyeceğini bu fotoğrafla belirtti.

 
Bu şok iddiayı Gürsel Tekin gündeme getirdi. CHP Genel Sekreteri, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kurulan kalkan demek bizi de kapsıyor” dedi.

 

 

Ankara’da CHP Genel  Merkezi’nin bahçesine baz istasyonu kurulmak istendiği ortaya çıktı. Turkcell’den CHP’ye gönderilen yazıda “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile imzalanan imtiyaz sözleşmesi kapsamında izne gerek kalmadan itotem kurulumun yapılmak istendiği” belirtildi.

 

 

 

234567777

 

 

CHP ise bu talebi reddetti. Yetkililer CHP istese de istemese de bu istasyonun kurulacağım savunurken, partinin Genel Sekreteri Gürsel Tekin konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Tekin, Turkcell’in yönetim kurulunda AKP’li iki eski bakan Mehmet Hilmi Güler ve Atilla Koç olduğunu hatırlattı. CHP Genel Sekreteri, “Baskı yapılmasının nedeni yönetimdeki isimlere bakılınca anlaşılıyor” dedi.

 
BURAYA BAZ KURMAK YÜREK İSTER’

 

 

Kaçak Saray ile CHP Genel Merkezi’nin karşı karşıya olduğuna işaret eden Tekin şöyle konuştu: “Güvenlik uzmanlarına sorduk. Bize sahte baz istasyonu ile dinleme yapılabileceğini, gerçek baz istasyonu olsa bile içine yerleştirilebilecek bir cihazla rahatlıkla dinleme yapılabileceğini belirttiler. Genel Merkez’in tam karşısındaki Kaçak Saray’ın dinlenmesini engellemek için yapılan koruma kalkarımı anladığımız kadanyla bizim de dinlenmemizi engelliyor. Yönetim kurulu eski bakanlardan oluşan bir yapının dinlemeler için sahte baz istasyonu kurma riski olduğunu düşünüyoruz. AKP’li yönetim CHP’yi canlı canlı izlemek istiyorlar herhalde… Sahte olmasa bile o baz istasyonunu buraya kurmak yürek ister.
Gelsin kursunlar da görelim.”

 

 

Kaynak: Sözcü / Başak Kaya