CHP’li Tekin’den Maliye Bakanı Şimşek’e ‘hodri meydan’

CHP’li Tekin’den Maliye Bakanı Şimşek’e ‘hodri meydan’
21 Nisan 2015 16:58

Çorum’da partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin seçim beyannamesindeki ekonomi ile ilgili vaatleri eleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sert çıktı.

 

Tekin,“Parayı nereden bulacağız. Bütün hikaye bu. Maliye Bakanı çok merak ediyorsa hangi kanal istiyorsa CHP kadroları bu ekonomi programını hazırlayanlar, hazırdır hodri meydan diyoruz” dedi.

 

CHP Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katılmak üzere bugün karayolu ile Ankara’dan Çorum’a gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partililer tarafından karşılandı. AS Kültür Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in eleştirilerine yanıt vererek, “Şunu çok net olarak söylüyorum, CHP Genel Başkanı hesap uzmanıdır. Maliye Bakanı dahil olmak üzere binlerce insan Kılıçdaroğlu’ndan ekonomi dersi almıştır. Parayı nereden bulacağız. Bütün hikaye bu. İktidarın şöyle bir eleştirisi olmadı. ‘Bu yanlış projedir, eksiktir. Dün Cumhurbaşkanı ‘İstanbul’a bir rant gözüyle bakıldı, talan edildi’ demiştir. 2011 yılında İstanbul’un rant haritasını açıklamıştım. Sadece İstanbul’da altını çizerek söylüyorum; 100 milyar doların ranta kurban edildiğini tespit ettik. Dün de Cumhurbaşkanı bunu tasdik etti. Şimdi 100 milyar dolar rantın şeyleri kim. Ben soruyorum Maliye Bakanı’na; sana ait, millete ait, milli emlaka ait, kamuya ait, devlete ait kaç arsa sattın, bu arsaları kaç paraya sattın. İkincisi devlet adına Ankara dahil olmak üzere kiraladığın rantçılardan kiraladığın bütün binaların giderleri ne kadardır. Bir ülke düşünün, hani insanlara din, iman edebiyatı verirler ya. Dinimizde derki; komşun açken sen tok yatmayacaksın. Sadece kamuda makam aracı 108 bin. 108 bin aracımız var. İngiltere’de, Almanya’da, Fransa’da yok. Hiçbir gelişmiş ülkede, hiçbir zengin ülkede böyle bir şatafat bulamazsınız” dedi.

 

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Milli Emlak adına, Maliye Bakanlığı adına sattıkları arsaların bedeli 50 milyar doların üstünde. Neyi tartışıyoruz 50 milyarı. Kime vereceğiz bu 50 milyarı, bu ülkenin asli unsurları olan vatandaşlara vereceğiz. Bu paraların tamamı var, fazlası var. Maliye Bakanı çok merak ediyorsa hangi kanal istiyorsa CHP kadroları bu ekonomi programı hazırlayanlar, hazırdır hodri meydan diyoruz.”

 

Bir gazetecinin seçim anketleriyle ilgili sorusuna da cevap veren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “CHP’nin anket çalışmaları millet. Çorum’u dolaşırsınız, Türkiye coğrafyasını dolaşırsınız. Vatandaşın tercihi çok açık ve net. Aklıma geldi. Deveye demişler ki boynun niye eğri, nerem düzgün ki demiş. Sadece yandaş medyaya, yandaş gazetecilere ödenilen rakamların ne boyutta olduğunu hepinizin bilmesi lazım. Maliye Bakanı’na soruyorum, ‘hiç mi vicdanın yok ya’ bu ülkenin işadamlarından tek tek bakan, 700 milyon dolar rüşvetle para topladı. Sen Maliye olarak demedin ki; ‘Kardeşim bu kimin parası, bu paraları kimden topluyorsun. Bu iş adamları hangi gerekçeyle bu parayı veriyor’ diyemediniz. Çünkü diyemezsiniz. Hepiniz suç ortaklarısınız. Gazetelerini oluşturdular. Medyalarını oluşturdular. Kendilerine göre iş dünyası oluşturdular. Yetmedi bir eksik daha var. Havuz araştırma şirketleri. Şimdi ben soruyorum o havuz araştırma şirketlerine hangi televizyonda istiyorsanız hepiniz karşıma çıkın. Elbette bir kısım araştırma şirketlerini muaf tutuyorum. Geri kalan araştırma şirketlerinin tamamı hangi bakanlıkta kaç milyon dolar iş yapıyor. Ben de o soruyu soruyorum. Öyle bakmayın kravat takıp, ekranlara çıkıp ahkam soranlara, vicdanınız varsa çıkıp açıklayın” diye konuştu.

 

Aday tanıtım toplantısının yapıldığı salonun önünde yanına gelen 42 yaşındaki Süreyya Saltun ile sohber eden Gürsel Tekin, kadının sorunlarını dinledi. Süreyya Saltun, “Ben köyde çobanlık yapıyordum. Köyde bir kişi, bana küfür eden bir kişiyi bıçakla yaraladım. 5 yıl cezaevinde yattım. Eski hükümlü projelerinden yararlanmak istiyorum. Kısacası iş istiyorum” dedi.

 

Bunun üzerine Gürsel Tekin, kadını kucaklayıp yardımcı olacağının sözünü verdi. Daha sonra da yanına gelen gençlerle selfie çekindi.