CHP’li Tekin’den Davutoğlu’na: Sakın bir daha kol keseriz deme, mahçup olursun

CHP’li Tekin’den Davutoğlu’na: Sakın bir daha kol keseriz deme, mahçup olursun
26 Aralık 2014 17:35

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye’nin 5 Ocak’ta TBMM’deki soruşturma komisyonunun 4 eski bakan hakkında vereceği kararı beklediğini belirterek, “Hadi komisyon yanlışlıkla ‘Yüce Divan’a göndereceğiz’ dedi. Sayın Erdoğan, ‘bu darbedir’ demedi mi? Adamı yalancı çıkaracaksınız. Kendi aranızda anlaşın, böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

 

Bartın’ın Ulus İlçesi’nde önce esnafı ziyaret eden Tekin, daha sonra Öğretmenevi’nde düzenlenen eski Belediye Başkanı Ziya Akıncı’nın 63’üncü ölüm yılı anma etkinliğine katıldı. Tekin, Cumhuriyet’i kuran CHP’nin bu süreçte çok ağır bedeller ödediğini, en çok darbe ile suçlanan partinin de yine CHP olduğunu söyledi. Darbe yapmakla suçlandıkları dönemlerde hep başka partilerin iktidar olduğuna vurgu yapan Tekin, şöyle konuştu:

 

“O kadar beceriksiziz ki hep darbe yaparız, bunları da iktidar ederiz. Biz çok akıllı adamlarız. Darbe yaparsak, kendimiz iktidar oluruz merak etmeyin. Biz darbelerde ağır bedeller ödeyen bir partiyiz. Ama bu iktidarın sadece yöneticileri değil, kendilerine yakın düşüncedeki insanlar da bu mağduriyetten nasibini almış değiller. Biz çok çektik. Siz hiç bir şey çekmediniz. Siz karanlık odakların suç ortaklarısınız. Yakın tarihimiz sizleri yazacak merak etmeyin.”

Bütün Türkiye’nin 5 Ocak’ta TBMM’deki komisyondan çıkacak kararı beklediğine işaret eden Tekin, şöyle devam etti:

 

“Bundan hiçbir şey çıkmaz. Garibim Davutoğlu’nu da tuzağa düşürdüler. ‘Muhafazakarlar bundan rahatsızmış, bir şey söyleyin’ dediler. Davutoğlu pis işlere bulaşmamış birkaç insandan biridir. Danışmanları, ‘Bunu kardeşim de yapsa kolunu keserim dersin, seçmenimizi de tolere etmiş olursun’ dediler. O da dedi. Ama farkında olmadığı şey Tayyip’in Başbakanısın. Sen Tayyip’in Başbakanı olarak bu cümleleri nasıl kullanırsın, kim sana bu yetkiyi verdi? Onu dersen senin kolun kırılmış olur. Koskoca Cumhurbaşkanını boşluğa düşüreceksin. Hadi komisyondaki arkadaşların yanlışlıkla ‘Yüce Divan’a göndereceğiz’ dedi. Sayın Erdoğan, ‘bu darbedir’ demedi mi? Adamı yalancı çıkaracaksınız. Kendi aranızda anlaşın, böyle bir şey olabilir mi?”

 

Tekin, “Sayın Davutoğlu: sakın bir daha kol keseriz, el keseriz gibi cümleleri kullanma mahçup olursun. Bu kuralları uygulamaya kalkarsanız parlementonun yarısı kolsuz gezer. AKP yöneticilerinin yarısı kolsuz gezer. Tayip’i dinleyeceksin, talimatlara uyacaksın” dedi.

 

Tekin, Konya’da 16 yaşındaki liselinin tutuklanıp bugün tahliye edilmesiyle ilgili ise “Bu ülkede ‘hırsız’ demek suç oldu. Çocuk, AKP’nin kalesi Konya’da kendi el yazısıyla bir şey yazmış. Siyaha ‘siyah’, beyaza ‘beyaz’ der gibi, hırsıza da ‘hırsız’ demiş. 16 yaşındaki çocuğa tahammül edemeyecek bir iktidar. Gerçekten bunlar çok korkuyor. Eğer bu çocuktan korkar hale gelmişlerse bu iş bitmiş” diye konuştu.