CHP’li Tekin’den AKP reklamına suç duyurusu

CHP’li Tekin’den AKP reklamına suç duyurusu
23 Ekim 2015 18:45

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 1 Kasım Genel Seçimleri öncesi AK Parti ve hükümetin seçim yasaklarını hiçe saydığını, uyguladığı usulsüz propaganda çalışmaları kapsamında yayına soktuğu TV reklamlarında adı geçen Türk Hava Yolları’nın siyasi propaganda aracı olarak kullanılmayacağını, bu usulsüzlüğün seçimlerin meşruluğuna gölge düşürdüğünü ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’nin sosyal politikalarında öğrenciler lehine yapılacak herhangi bir düzenlemenin olumsuzluk teşkil etmediğini, aksine öğrencilere ücretsiz ulaşım hakkı tanınmasından yana olduklarını belirterek, “RTÜK ve Sermaye Piyasası Kurulu’na verdiğimiz dilekçemizin konusu aldatma ve manipülasyon içeren propaganda çalışmalarına THY ve gençlerimizin alet edilmesidir. CHP olarak sosyal politikalarımızda öğrencilerin ücretsiz ulaşım hakkını savunan bir partiyiz. Ancak THY, hiç bir siyasi partinin seçim vaatlerinde kullanabileceği bir şirket değil, halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören bir ticari yapıdır. Bu şirketin siyasi propaganda aracı olarak kullanılması, kasten zarara uğratılması şirket yöneticilerinin ve sorumlularının hem hukuki hem de cezai anlamda sorumluluklarını doğurmuştur. Hukuken kendi yetki ve sorumluluğunda bulunmayan bir konuyu istismar eden AKP yönetimi ve bu hukuksuzluğa göz yumarak ortak olan THY Yönetim Kurulunun kanunlar ve milletimiz karşısında sorumlulukları vardır. Bu nedenle verdiğimiz dilekçe ile gerekli tahkikatın yapılarak, Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) ve RTÜK mevzuatına aykırı, gerçeklerle örtüşmeyen bu siyasi propaganda ve reklam yayınlarının hukuka aykırılığının tespit edilmesini ve engellenmesini talep ettik” ifadelerini kullandı.

 

Avukatı Murat Ergün aracılığıyla RTÜK ve SPK Başkanlıklarına iletilen suç duyurusunun takipçisi olacağını söyleyen Gürsel Tekin, ” SPK ve RTÜK, AKP’nin yapmış olduğu bu usulsüzlüğe uyan ceza ve yaptırım için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmalıdır” dedi.

 

ANKARA (DHA)