CHP’li Tekin: Yoksulun konutunu alan vekil için ne yapacak merak ediyorum

CHP’li Tekin: Yoksulun konutunu alan vekil için ne yapacak merak ediyorum
25 Kasım 2014 23:45

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde TOKİ tarafından yoksullara yapılan konutlardan daire alan Ak Partili Milletvekili için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek, “Yoksulun konutunu alan milletvekili hakkında hangi muameleyi yapacağını merak ediyorum” dedi.

.

.

Tunceli’de bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, TOKİ’nin Çemişgezek İlçesi’nde alt gelir grubuna yönelik yaptığı konutlardan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın konut alması ile başlayan tartışmaları değerlendirdi. Tekin, Cumhurbaşkanı’nın cinsiyet fıtratından bahsedeceğine AK Parti fıtratından bahsetmesinin daha sağlıklı olacağını belirterek, “Maalesef, 17 ve 25 Aralık ile Türkiye’nin çeşitli coğrafyalarındaki AKP bakanlıklarının ve belediyelerindeki yolsuzlukların hangi boyutlarda olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama, doğrusunu söylemek gerekirse hiç aklımı gelmezdi Çemişgezek gibi bir yerde yoksul insanlarımıza yapılmış konutlara bir milletvekilinin, belediye başkanının, İstanbul’da yaşayan iş adamlarının Çemişgezek’e göz dikmeleri ve yoksulların konutlarını ellerinde almalarını hayretle karşıladım. Doğrusu ne benim ne de başkasının aklına hiç gelmezdi. Başka yer olsa bir şey demezdik belki ama Çemişgezek’te yoksul vatandaşlarımızın konutlarına göz dikmeleri sözün bitiği yerdir” dedi.

 

 

Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulunarak, “Yoksulun konutunu alan milletvekili yani Mustafa Ataş hakkında hangi muameleyi yapacağını merak ediyorum, yakinen takip edeceğim. İnşallah bunun gereğini yaparsınız. Gereğini yapmazsanız sizin milletvekilinin işlemiş olduğu bütün bu suçların suç ortağı olursunuz bunu da özellikle söylemek istiyorum. Ayrıca yine eski belediye başkanınızın da belediye başkanlığı döneminde yoksullar için yapılan konutlardan alması ve bunun açığa çıkması, milletvekili ve belediye başkanının suçlarını kabul ederek o konutları TOKİ’yi iade etmelerine rağmen bu partilileriniz hakkında nasıl bir işlem yapacaksınız ? Dersim kamuyu ve Türkiye kamuoyu bunu merak ediyor ve biz CHP olarak bu durumun takipçisi olacağız” diye konuştu.