CHP’li Tekin: Vatandaşın 6 milyar lirası yandaşa gitti!

CHP’li Tekin: Vatandaşın 6 milyar lirası yandaşa gitti!
20 Kasım 2014 09:25

CHP’li Gürsel Tekin, kamu kurumlarının AKP’ye yakın iş adamlarının yaptığı binalarda kiracı olmasına isyan etti.

 

 

Tekin, “Kamu hizmet binalarından araçlara, araziden lojmana kadar her şey kiralık…. 8 yılda kira için 6 milyar lira harcandı. Bu para vatandaşın cebinden çıkıyor” dedi

 

 

CHP Ge­nel Sek­re­te­ri Gür­sel Te­kin, ka­mu bi­na­la­rı­nın dev­let üze­rin­de­ki “ki­ra­” yü­kü­ne dik­kat çek­ti. Ka­mu­nun ki­ra gi­der­le­ri­nin çar­pı­cı bo­yut­la­ra ulaş­tı­ğı­nı be­lir­ten Te­kin, res­mi ve­ri­le­re gö­re; 2006’dan 2014 Ey­lül ayı­na ka­dar va­tan­da­şın ver­gi­le­rin­den olu­şan büt­çe­den ki­ra için har­ca­nan top­lam be­de­lin 6 mil­yar 249 mil­yon 815 bin li­ra ol­du­ğu­nu açık­la­dı. AKP ik­ti­da­rı­nın, eli­ni va­tan­da­şın ce­bin­den bir tür­lü çek­me­di­ği­ni söy­le­yen Te­kin, şöy­le de­vam et­ti:

 

 

MAKAM ARAÇLARI İÇİN 1.5 MİLYAR LİRA HARCANDI

 

 

“Ka­mu­nun kul­lan­dı­ğı araç­lar için 2006’dan bu ya­na 1 mil­yar 551 mil­yon 369 bin TL har­can­dı. An­ka­ra­’da­ki gök­de­len­ler ön­ce yan­daş iş a­dam­la­rı­na yap­tı­rıl­dı. Son­ra bu bi­na­la­ra ba­kan­lık­lar, ka­mu bi­na­la­rı ki­ra­cı ya­pıl­dı. Yük­sek ki­ra gi­der­le­ri yan­da­şa kı­ya­ğın kay­na­ğı­nı oluş­tur­du. 2006’dan bu ya­na hiz­met bi­na­sı ki­ra­la­ma gi­de­ri adı al­tın­da 1 mil­yar 614 mil­yon 371 bin lira bu iş adam­la­rı­na ak­ta­rıl­dı.”

 

 

İKTİDAR, MEMURUNU BİLE KİRACI HALİNE GETİRDİ

 

 

Ki­ra­la­nan ar­sa ve ara­zi­le­rin va­tan­da­şa fa­tu­ra­sı­nın ise 17 mil­yon 518 bin li­ra ol­du­ğu­nu be­lir­ten Te­kin, “Sa­de­ce İs­tan­bu­l’­da Mil­li Em­la­k’­a ait yüz­ler­ce ara­zi iş adam­la­rı­na ki­ra­ya ve­ri­li­yor, son­ra gök­de­len­ler ya­pı­lı­yor. Bu gök­de­len­ler ise ka­mu­ya yük­sek fi­yat­la­ra ki­ra­la­nı­yor. Bir ik­ti­dar dü­şü­nün ki me­mu­ru­nu bi­le ki­ra­cı ha­li­ne ge­tir­miş, sa­hip çı­ka­mı­yor. İk­ti­dar özel­leş­tir­me kap­sa­mın­da­ki ku­rum­la­rın loj­man­la­rı­nı da sa­tı­yor. Son­ra ki­ra­cı olu­yor. Loj­man­lar için har­ca­nan ki­ra be­de­li 208 mil­yon li­ra­yı aşı­yor. Ki­ra­la­nan ser­vis gi­de­ri 1 mil­yar 936 bin 587 li­ra…” di­ye ko­nuş­tu.

 

 

Kaynak: Sözcü / Başak Kaya