CHP’li Tekin: Türkiye’nin garantisi CHP’dir

CHP’li Tekin: Türkiye’nin garantisi CHP’dir
18 Mayıs 2015 14:52

“Geçmiş olsun HDP’ye. Umut ediyorum bu saatten sonra hiçbir insanın benzer provokasyonlarla karşı karşıya kalmayacağı bir 17 günlük süreci geçiririz. Bu konuda sayın Davutoğlu’na büyük görevler düşüyor”

 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP’ye yönelik bombalı saldırılara tepki gösterdi. CHP’nin İstanbul 2. bölgedeki seçim çalışmalarına katılan Tekin ve Tanrıkulu, Galata Köprüsü üzerinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
İki gün önce bu konuda Başbakan Davutoğlu’nu uyardıklarını söyleyen Gürsel Tekin, ” Bugüne kadar çeşitli provokasyonlar da oldu. Ama şunu da görmemiz lazım. Devletin kurumları sadece iktidarı korumakla mükellef değildir. Farkındaysanız devletin emniyeti istihbaratının tamamı iktidarla meşgul. Muhalefeti, siyasetçiler hiç kimse yok. Bir bakanın peşinde 100 tane polis geziyor. Bizim arkamızda hiç polis yok. İstemiyoruz da, böyle bir talebimiz yok. Siyasetçiler mutlaka dilini iyi kullanmalı. Son dönemde bazı bakanların kullanmış oldukları cümlelerin belli tahriklere sebep olabileceğini… en azından bundan sonra büyük olasılıkla bazı yaralılar var. Geçmiş olsun HDP’ye. Umut ediyorum bu saatten sonra hiçbir insanın benzer provokasyonlarla karşı karşıya kalmayacağı bir 17 günlük süreci geçiririz. Bu konuda sayın Davutoğlu’na büyük görevler düşüyor. Kendisi direkt ilgilenmeli diye düşünüyorum” diye konuştu. CHP’ye yönelik de saldırılar olduğunu söyleyen Tekin, “CHP olarak kamuoyuyla paylaşmadık, çeşitli saldırılarla bizim de arkadaşlarımız karşı karşıya kaldı. Bunun bir tanesi iki gün önce Beyoğlu’nda yaşandı. O grupları tespit ettik, emniyete bildirdik. Umut ederim ki gereğini yaparlar. Yapmazlarsa biz takipteyiz” dedi.

 

CHP VARSA DARBE OLMAZ

 

Mısır’da Mursi’ye yönelik idam kararının ardından Başbakan ve Cumhurbaşkanının idamla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine de Tekin, “Hiç kimse merak etmesin Türkiye’nin garantisi CHP’dir. CHP olduğu sürece hiç kimsenin burnu kanamayacaktır. Ama şu anlama da gelmez, bu ülkede yolsuzluk yapanlar, hırsızlık yapanlardan hesap sorulmayacak anlamını da taşımaz. Yolsuzlukları yapanları, hırsızlık yapanlardan hesap sorulacaktır. Ama asla ve asla CHP’nin olduğu bir yerde idamın, darbelerin olması söz konusu bile olamaz. Bunlar olduğu zaman ilk sahneye çıkacak biziz” ifadesini kullandı.

 

YAŞA PAŞAM DİYE MANŞET ATARSINIZ

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı kararla ilgili soruya cevap veren Tekin, “Ben o karara katılıyorum, yarın hepiniz manşetinizi ‘Yaşa Paşam’ diye atarsanız sorun biter” yanıtı verdi.

 

HEDEF GÖSTEREN DİL KULLANILIYOR

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da saldırılar konusunda hükümeti uyardıklarını tekrarlayarak, “Başta Erdoğan olmak üzere Davutoğlu’nun kullandığı hedef gösterici dil, bazı kesimleri harekete geçirmiş durumda. Ve bugün de müessir bir olay oldu. Adana ve Mersin’de bombalı saldırılar oldu. Umuyorum ölümle sonuçlanmaz. Ama bundan hükümet ve Erdoğan’ın bir sonuç çıkarması lazım. Hedef gösteren dil birilerini harekete geçiriyor ve bu da toplumu geriyor. Bir kez daha uyarıyorum, bu önümüzdeki süreç çok önemlidir ve kimse provokasyona gelmesin” dedi.

 

MURSİ’DEN EKMEK ÇIKMAZ

 

Mursi’yle ilgili de değerlendirmede bulunan Tanrıkulu, ” Darbe sonrası yapılan hiçbir yargılama meşru değildir. İdam kararı zaten insanlığa karşı suçtur. Olmaması gerekir. Ama kimse kusura bakmasın bu kumaştan ne Davutoğlu’na ne de Erdoğan’a bir ekmek çıkmaz. Türkiye’de tüketecekleri mağduriyet kalmadı. Şimdi Mursi’den Mısır’dan medet umuyorlar. Biz idamlara karşıyız, hiç böyle ellerine kefenle geçmişte olduğu gibi dolaşmasınlar, bundan onlara ekmek yok, siyaset de yok” şeklinde konuştu.

 

HDP STANDINA UĞRADILAR

 

Eminönü’nde de dolaşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu, HDP standına da uğradılar. CHP’liler geçmiş olsun dileklerini ilettiler.