CHP’li Tekin: TSK’nın itibarına kimler zarar veriyor?

CHP’li Tekin: TSK’nın itibarına kimler zarar veriyor?
5 Mart 2015 11:00

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kilis’te iki ay önce IŞİD tarafından kaçırılan ve 4 gün sonra serbest bırakılan Astsubay Özgür Örs hakkında başlatılan soruşturma sonrası, terör örgütleri tarafından rehin alınan TSK personelleri ile Şah Fırat Operasyonu’nda vatan toprağından direnmeden geri çekilme kararını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

 

Kilis’te iki ay önce IŞİD tarafından kaçırılan ve 4 gün sonra serbest bırakılan Astsubay Özgür Örs hakkında aşağıdaki tebligat ile bir soruşturma başlatıldığını belirten CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yaptığı yazılı açıklamada;

 

“01 Ocak 2015 tarihinde saat 18.15 ile 05 Ocak 2015 tarihinde saat 19.10 arasındaki süreçte mukavemet göstermeksizin yabancı ülke terör örgütü unsurlarınca alıkonulduğunuz olayın ulusal, yerel ve uluslararası basındaki yansımaları terör örgütlerinin propaganda malzemesi olması da değerlendirildiğinde gerçekleştirdiğiniz ve neden olduğunuz hususlar neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarına zarar verdiğiniz Disiplin Soruşturma Heyeti tarafından tespit edilmiştir. Söz konusu olay hakkında 6413 sayılı Disiplin Kanunu’nun 20’nci ve TSK Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği’nin 9’uncu maddelerinde belirtilen ‘Hizmete Engel Davranışta Bulunmak’ disiplinsizliğini işlediğiniz gerekçesiyle KKK’lığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceğinizden konuya ilişkin savunmanızı yapınız.” tebligatından sonra Astsubay Özgür Örs hakkında soruşturma başlatıldı.

 

O zaman ben de Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a somak istiyorum:

 

1. Dışişleri Bakanı talimatıyla Musul Başkonsolosu’nun IŞİD terör örgütüne silahsız ve direnmeden teslim olması hakkında ‘ulusal, yerel ve uluslararası basındaki yansımalarıyla terör örgütlerinin propaganda malzemesi haline getirilmesi’ gerekçesiyle bir soruşturma başlatılmış mıdır?

 

2. Şah Fırat Operasyonu’nda IŞİD tehdidi gerekçesi ile vatan toprağından direnmeden geri çekilme kararına ilişkin ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarına zarar verilmesi’ gerekçesiyle bir soruşturma başlatılacak mıdır?

 

3. Daha önce terör örgütleri tarafından rehin alınan kaç TSK personeli hakkında yukarıda detayları verilen gerekçe ile soruşturma açılmıştır? ‘’ dedi.

 

Gürsel Tekin TBMM Başkanlığı’na verdiği ve Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesine ivedilikle cevap verilmesini ve kamuoyunda oluşan TSK’nın itibarının zedelendiğine dair soru işaretlerinin biran evvel aydınlatılmasını istediğini belirtti.