CHP’li Tekin: Eskiden vatandaşlar muhtara ikametgâh almaya giderdi şimdi icra tebligatlarını almaya gidiyor

CHP’li Tekin: Eskiden vatandaşlar muhtara ikametgâh almaya giderdi şimdi icra tebligatlarını almaya gidiyor
19 Ekim 2020 14:49

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanının yanıtlaması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde, son bir yıl içerisinde kredi borçlarını ödeyemedikleri için icra takibi sonucu satışı yapılan taşınmazların açıklanmasını istedi.

 

 

Tekin, “Ülkemizde, faize ve krediye bulaşmamış vatandaş kalmadı. Neredeyse tüm ülke halkı borçlu bir hale geldi. 3 kişiden biri icralık bir şekilde yaşıyor. Devletin resmî kurumları ise gerçek rakamları saklayıp, güllük gülistanlık bir ülke tablosu çizmekle meşgul. İktidarın keyfi ve plansız ekonomi politikaları Türkiye’yi derin bir toplumsal buhrana sürüklemiş durumda. Eskiden vatandaşlar muhtara ikametgâh ilmühaberi almaya giderdi şimdi icra tebligatlarını almaya gidiyor” dedi.

Tekin, Korona virüsün ülkemizde görülmesi sebebiyle 30 Nisan 2020 tarihine kadar ertelenen icra ve iflas takipleriyle ilgili uygulamaların durdurulması, son olarak 15 Haziran tarihine kadar ertelenmişti. 15 Haziran itibari ile bu süre doldu. Şimdi görüyoruz ki vatandaşın evi, iş yeri, arsası birer birer icradan satılıyor. İcra takibi sonucu evi, işyeri, arsası satılan vatandaş sayısının açıklanması, içinde bulunulan vahim durumun doğru ve net şekilde tespiti için oldukça önemli. Ülkenin ağırlaşan ekonomik krizin vatandaşın üzerindeki olumsuz etkilerini net olarak bugün belirleyemezsek yarın çok geç kalmış olacağız” dedi ve Çevre ve Şehircilik Bakanına şu soruyu yöneltti

Son bir yıl içerisinde, İcra iflas Kanunu gereği kredi borcunu ödeyemediği için satışa arz edilen veya satışı yapılan toplam taşınmaz sayısı nedir?