CHP’li Tekin rüşvet tapelerini dinletti

CHP’li Tekin rüşvet tapelerini dinletti
28 Mayıs 2015 09:17

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Beykoz’da ikinci derece sit alanı olan orman arazisinin Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılmasına ilişkin Eski CHP Beykoz Belediye başkanı Şefket Arıkan ve partililer ile bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Tekin, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda ortaya çıkan KİPTAŞ’ın genel müdürü Hüseyin Yıldırım ile SİNPAŞ’ın sahibi Avni Çelik arasında geçtiği iddia edilen tapeleri de gazetecilere dinletti.

 

 

AKP’nin montaj olduğunu iddia ettiği tapelerdeki Etiler Polis Okulu, Urla villaları Beykoz’daki araziyi örnek gösteren Tekin, “Bir bürokrat torba yasada TBMM’de hangi yasanın çıkacağına karar verebilecek durumda. Özellikle Beykoz’da kentsel dönüşüm sonucunda 2B mağduru ve mülkiyet sorunu olan yurttaşlarımıza sesleniyorum. Hangi vicdanla AKP’ye oy vereceksiniz. Yüzyıldır burada yaşıyorsunuz, 50 metrekare yeriniz çözülemezken 50 bin dönümün bir gecede, telefon trafikleriyle nasıl çözüldüğünü hep beraber görüyoruz” dedi. Milletin malına el koyanların hepsinin mallarını millete iade edeceğiz diyen Tekin: “Burası milletin malı, burası şahısların, haram işadamlarına peşkeş çekilmek için yapılmış yerler değildir. Burada hepimizin alınteri var. Bu alın terini kimseye peşkeş çekmeyeceğiz” dedi.

 

 

GÜLLÜCE’NİN DE İMZASI VAR

 

 

İBB başkanı Kadir Topbaş’a da seslenen Tekin: “İBB raporlarına baktığınızda buranın yapılaşmaya açılmasının mümkün olmayacağı görülecektir. Bunu altında Sayın Kadir Topbaş’ın imzası var. Sadece Topbaş’ın mı, dönemin belediye meclis başkanı İdris Güllüce’nin de imzası var. İmza namustur, şereftir, haysiyettir. Ya imzanızı yalayacaksınız ya ya da imzalarınıza sahip çıkacaksınız” dedi. Konuya ilişkin dava açacaklarını dile getiren Tekin: “Sayın Topbaş’ın da itiraz etmesini bekliyorum. Tapeleri gördünüz, burası pazarlanmış, organizasyonlar yapılmış, torba yasa çıkarılmış, herhalde karşılığında birşey de almışlar. Biz yarın gelelim buraya simit tezgahı koyalım, başımıza yıkarlar. Bütün tapelerde, devletin kayırlarında bunlar mevcut” dedi.

 

 

Kaynak: Taraf / Ayfer Çalıkıran