CHP’li Tekin: Özelleştirme değil güzelleştirme!

CHP’li Tekin: Özelleştirme değil güzelleştirme!
7 Mart 2018 16:07

2001 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Hidrojen Peroksit A.Ş.’nin özelleştirilmesine ilişkin ihaleyi, Barış Aksüs kazandı. Aksüs’ün kamuoyunda Bilal Erdoğan’a yakın isim olarak tanındığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, özelleştirme ihalelerinin hep “tanıdık isimler tarafından kazanıldığını” söyleyerek, “bunlar özelleştirme değil güzelleştirme” eleştirisini getirdi.

 

 

Zeynep Gürcanlı /Sözcü

 

 

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan özelleştirme yüksek kurulu kararına göre, Türkiye’nin en büyük hidrojen peroksit işletmesi olan Hidrojen Peroksit 20 milyon 870 bin TL karşılığında Barış Aksüs’e satıldı.

 
Özelleştirme idaresinin kararında, Aksüs’ün açılmış olan ihaleye en yüksek teklifi veren isim olduğu ifade edildi.
Barış Aksüs’ün sahibi olduğu Aksüs yapı, 2013 yılında Bilal Erdoğan’ın firması BMZ Group ile ortak sermaye koyarak “Ortadoğu Proje Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi kurmuşlardı.

 
CHP’Lİ TEKİN İSYAN ETTİ: “BUNLAR ÖZELLEŞTİRME DEĞİL, GÜZELLEŞTİRME”

 

 

Tekin,  yaptığı açıklamada KHK kararlarıyla, gece yarısı operasyonlarıyla “yangından mal kaçırır gibi” özelleştirmeler yapıldığını, bu özelleştirmelerde de ihaleleri hep “aynı kişilerin kazandığını” vurguladı.

 
Tekin, “Şimdi de Hidrojen Peroksit özelleştirmesi yapılmış. Gece yarısı, alel acele Resmi Gazete’ye gönderilmiş. Özelleştirmelerde anahtar teslim ihaleleri kazanan kişilere baktığımızda da, sürekli aynı kişiler olduklarını görüyoruz. Yandaşa anahtar teslim verilen bu ihalelere özelleştirme denmez, olsa olsa güzelleştirme denir” diye konuştu.