CHP’li Tekin: Operasyon ‘şah’ değil, ‘mat’ operasyonu olmuştur

CHP’li Tekin: Operasyon ‘şah’ değil, ‘mat’ operasyonu olmuştur
22 Şubat 2015 12:34

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki askerlerin Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, “Şah” değil “Mat” operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

 

Şah Fırat operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı’nın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Tekin, “Çok üzücü bir olay inşallah sadece Ahmet çavuşumuzdur. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

“BİZ İKTİDAR GİBİ YASA DIŞI OLARAK HİÇBİR TELEVİZYONA, GAZETEYE EL KOYMAYIZ”

 

Tekin, “Biz iktidar gibi yasa dışı olarak hiçbir televizyona, gazeteye el koymayız. Ne kadar gazeteye el konulmuş, kaç kişi tutuklanmış bütün raporları burada” dedi.

“BANA EL KOYSANIZ NE OLUR. EĞER YÜREĞİNİZ YETİYORSA GİDİN KENDİ TOPRAKLARINIZA EL KOYUN”

 

Süleyman Şah Türbesi’ne gitme konusunda 2 gün önce çağrı yaptığını söyleyen Tekin, “Gürsel Tekin’e 8 Haziran’da el koyacaklarmış. Bana el koysanız ne olur. Eğer yüreğiniz yetiyorsa gidin kendi topraklarınıza el koyun. Önünüze de biz vereceğiz. Hadi hodri meydan. 2 gün önce çağrı yaptım. Gelin Süleyman Şah Türbesi’ne hep beraber gidelim dedim. Sorun yok dediler. Ne yazık ki çok üzücü bir olay ile Türkiye karşı karşıya” diye konuştu.

 

“ŞAH” DEĞİL “MAT” OPERASYONU OLMUŞ SAVAŞMADAN TOPRAKLARIMIZI KAYBEDİYORUZ”

 

Tekin, “Şah” değil “Mat” operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” diye konuştu.