CHP’li Tekin: OHAL ülkenin batısında ayrı doğusunda ayrı mı işliyor?

CHP’li Tekin: OHAL ülkenin batısında ayrı doğusunda ayrı mı işliyor?
8 Eylül 2017 19:45

CHP’li Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın AKP’li meclis üyelerinin oyuyla kabul edilen beş kararı CHP’lilerin itirazı üzerine geri çevirdiğine dikkati çekti.

 

 

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, damadı FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın AKP’li meclis üyelerinin oyuyla kabul edilen beş kararı CHP’lilerin itirazı üzerine geri çevirdiğine dikkati çeken Tekin, “Bu ilk kez oluyor. Aslında günaydın demek lazım ama AKP içindeki kavganın boyutuna ilişkin çok önemli bir gösterge” dedi.Birgün’den Sebahat Karakoyun’un haberine göre Tekin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta parti örgütüne “FETÖ bağlantısı ve yolsuzluk şüphesi bulunanların tasfiye edileceği” uyarısında bulunduğunu, “En büyük hırsızlıklar, belalar imardan geliyor” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’nin ardından Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın da önceki bakan döneminde yolsuzluk yapıldığını açıkça dile getirdiğine dikkat çekti.Erdoğan ve AKP’nin yolsuzlukların önlenmesi konusunda samimi olmadıklarını, eski Başbakan Davutoğlu’nun Siyasi Etik Yasası ile ilgili girişiminin engellendiğini kaydeden Tekin, “Topyekun siyasi kirlilikten arınmadan, tek tek sinek avlar gibi yolsuzluk yapanlar ayıklanamaz” dedi.

 

 

AKP’li 58 Belediye Başkanı hakkında FETÖ incelemesi

 

Gürsel Tekin, AKP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın 15 Temmuz darbe girişimden kısa süre sonra 58 belediye başkanı, 608 belediye meclisi üyesi hakkında “FETÖ bağlantısı” iddialarını araştırmak üzere inceleme başlattıklarını açıkladığını anımsattı. “Aylar geçti üstünden bu inceleme ne oldu” diye soran Tekin, “Bu süreçte 7 belediye başkanını istifa ettirdiler ya da görevden aldılar ancak yerlerine kayyım atamak yerine AKP’li meclis üyeleri arasından birini görevlendirdiler. Ama Güneydoğu’da HDP’li belediye başkanlarını görevden alınca doğrudan kayyım atama yoluna gittiler. Ülkede iki ayrı hukuk sistemi mi var? OHAL ülkenin batısında ayrı doğusunda ayrı mı işliyor?” diye konuştu.Topbaş frene basıyorDamadı FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın son dönemde hiç alışılmadık bir tavır sergilemeye başladığına işaret eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde büyük bir tıkanıklık yaşanıyor. Kimse imza atmak istemediği için işlem yapılamıyor. Kadir Topbaş AKP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla alınan bazı kararları iptal etmeye başladı. Belediye Meclisi’nden geçen beş kararı CHP’lilerin itirazını dikkate alarak geri çevirdi. Bu ilk kez oluyor. Bu AKP içindeki kavganın boyutuna ilişkin çok önemli bir gösterge.”