CHP’li Tekin: Oda ve borsa yönetimleri tehditle istifa ettiriliyor

CHP’li Tekin: Oda ve borsa yönetimleri tehditle istifa ettiriliyor
27 Ekim 2016 13:25

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ankara Ticaret Odası’nda bugün yönetimden çok sayıda kişinin istifa ettirilmesinin ardından, ATO Başkanı Salih Bezci’ye de “yurtdışı yasağı koyulduğu” duyumları aldığını söyledi.

 

 

 

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

 

Gürsel Tekin, odalar ve borsaların yönetimlerinin, “tehdit ve şantaj” yoluyla istifa ettirildikleri, bunun yerine hükümetin uygun gördüğü adayların “tek aday olarak seçime sokulduklarına” ilişkin duyum ve işaretlerin arttığını da söyledi. Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, önce 17-25 Aralık, ardından da 15 Temmuz sonrasında en büyük darbenin ticaret ve sanayi odalarına vurulduğuna dikkat çekerek, “Müthiş bir darbe oldu. Bu odaların, borsaların yönetimlerinin oluşması tamamen iktidar projesiydi. Birçok illerde nasıl tehditlerle adayların çekildiğini kimlerin aday olduğunu hepimiz biliyoruz. Odaların önemli kısmı cemaatçi çıktı. Üstelik bunların çok büyük kısmı 17-25 Aralık’tan sonra seçilmişti. Şimdi başka bir gariplik oluyor. Tehditler, şantajlar, istifa ettirilmeler ard arda geliyor” dedi.

 

TOBB Başkanı ve illerdeki oda başkanlarına “niye sesiniz çıkmıyor” diye soran
Tekin, şöyle devam etti; “Sayın TOBB Başkanı, Sayın Oda başkanları; Bütün bu baskılara, şantajlar varken neden sesiniz çıkmıyor? sizi korkutan, sizi sindiren nedir?Binlerce esnaf mağdurken, binlerce kepenkler kapatılırken, oda başkanlarının sessiz kalması, odaların kendi yöneticilerine, başkanlarına sahip çıkmaması nedir? Ankara’da ne oluyor mesela? ATO Başkanı Salih Bezci’ye yurtdışı yasağı mı koyuldu? ATO’nun yönetim kurulu üyeleri tehdit ve şantajla istifa ettirildi mi?Bu istifa ettirilenlerin cemaatle bağlantısı var mı? Daha ilginç olanı yerlerine kimler gelecek?”

 

“KENAN EVREN DÖNEMİ, TEK ADAYLI SEÇİM SİSTEMİ…”

 

Odalar ve borsaların yönetiminde “Kenan Evren dönemi modeli olan, tek adaylı seçim sisteminin” hakim olduğuna dikkat çeken Tekin, hükümete şu çağrıyı yaptı; “Hükümete sesleniyorum; Hazır KHK kararları varken, seçimleri boşverin, odaların hepsinin yönetimlerini kendiniz atayın. İnsanları kandırarak, tek adaylı seçimler, Evren döneminin modellerini bir tarafa bırakın. Yeniden hayata geçirdiğiniz sıkıyönetim ve Evren modeline, tek adaylı seçimlerle kılıf arıyorsunuz. Bunu dün Futbol Federasyonu’nda yaptınız, bugün odalarda yapıyorsunuz. İnsanları kandırmayın. Çıkarın bir KHK, atayın tüm yöneticileri…”