CHP’li Tekin: Muhalefetin olmaması büyük eksikliktir, şiddetle kınıyorum

CHP’li Tekin: Muhalefetin olmaması büyük eksikliktir, şiddetle kınıyorum
25 Nisan 2015 15:05

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Kadıköy Fikirtepe’ye ziyarette bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü için düzenlenen anma törenlerine muhalefet partilerinin çağrılmamasıyla ilgili bir soruya Tekin, “Orada CHP’nin muhalefetin olmaması büyük bir eksikliktir, şiddetle kınıyorum” şeklinde yanıt verdi.

 

“NE YAZIK Kİ ORADA KUPON ARSACILAR DAHİ VARDI”

 

Gürsel Tekin, “AKP’nin her alanda olduğu gibi burada da bu alışkanlığı devam ediyor. Zaman zaman sıkıştıklarında bir milli davada milli duruş dersi verirler. Özellikle şehit düşen savcımızın cenazesinde herkes bu bir milli davadır, bütün siyasi partiler olmalıydı diye hem başbakan hem de cumhurbaşkanı böyle bir söylem kullanmıştı. Şimdi ben kendilerine soruyorum, bu Çanakkale’de harcı var? Utanmadanız mı arlanmadınız mı? Mustafa Kemal’in partisini oraya çağırmadınız. Bırakın sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini parlamento içindeki ve dışındaki bütün siyasi partilerin orada olması gerekirdi. Ne yazık ki orada kupon arsacılar dahi vardı. Kupon arsacıların kim olduğunu onlar çok iyi biliyor” diye konuştu.

 

Öte yandan ziyaret sırasında Fikirtepeli semt sakinlerinin sorunlarını dinleyen Gürsel Tekin, boşaltılan binalarda kalan Suriyeli vatandaşlarla da sohbet etti.