CHP’li Tekin: Kayyım atanmış belediyelere neden yeniden kayyım atandı?

CHP’li Tekin: Kayyım atanmış belediyelere neden yeniden kayyım atandı?
20 Eylül 2017 13:12

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, kayyum atanmış belediyelere tekrar kayyum atanmasıyla ilgili soru önergesi verdi.

 

 

 

 

Kamuda alımlarının ve ihalelerin büyük çoğunluğunun  ”pazarlık usulü’‘ ile yapıldığını kaydeden CHP’li Tekin, ”Gerek idareler gerekse Kamu İhale Kurumu bu usulsüzlükleri hep görmezlikten gelmiştir.” ifadelerini kullandı.”15 Temmuz darbe girişiminden sonra da, OHAL’le birlikte belli kişiler için kapalı kapılar arkasında ilan edilmeyen ihalelerin yapılmaya devam ediliyor olması, özellikle de kayyım olarak atanmış belediyelerde bu uygulamaların yapılıyor olması ciddi şaibelere neden olmaktadır.” diyen CHP’li Tekin’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği sğru önergesi şu şekilde:”Kayyım atanmış belediyelere neden yeniden kayyım atandı?”

 

 

1-    15 Temmuz sonrası, kayyım atanan belediye sayısı kaçtır? Partilere göre dağılımı nasıldır

 

?2-    Kayyım atanan belediyelerin mali yapılarında bugüne kadar herhangi bir usulsüzlük tespit edilmiş midir?

 

3-    Kayyım atanmış belediyeler tarafından bugüne kadar, doğrudan temin yolu ve davet usulü ile yapılan ihalelerin toplam tutarı nedir? Bunlar hangi firmalara, hangi bedellerle verilmiştir?

 

4-    Kayyımlar tarafından yapılmış ihale ve hizmet alımlarıyla ilgili olarak bugüne kadar açılmış herhangi bir soruşturma ve dava bulunmakta mıdır?

 

5-    İçişleri Bakanlığının kayyım atanan belediyelerde artan şikâyetleri incelemek üzere görevlendirdiği müfettişlerin raporlarına istinaden, kayyım olarak atanan 9 kaymakamın “kayyımlık” görevlerine son verildiği iddiası doğru mudur?

 

6-     Görevine son verilen kayyımlar, hangi kadrolara atamaları yapılmaktadır?

 

7-    Kayyım atanmış belediyelere, yeniden kayyım atamak durumunda kalmanız sizce düşündürücü değil midir?