CHP’li Tekin kayıp yakınları ile buluştu ‘Bir ülkeyi korumak için önce çocuklarınızı, insanlarınızı koruyacaksınız’

CHP’li Tekin kayıp yakınları ile buluştu ‘Bir ülkeyi korumak için önce çocuklarınızı, insanlarınızı koruyacaksınız’
5 Aralık 2018 21:42

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği’ni ziyaret etti.

 

 

 

Çağdaş Ses

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği’ni ziyaret etti. Çoğu İstanbul, Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere, son 10 yılda 190 bin çocuğun kaybolduğunu belirten CHP’li Tekin, ‘Meclis araştırma komisyonu kurulması için adım attık. Bu sorunun acilen çözülmesi lazım’ dedi…

 

Yerel seçimlerde CHP’den İstanbul Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Gürsel Tekin, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği‘ne ziyarette bulundu.

 

Burada kayıp çocukların ailelerle bir araya gelen CHP’li Tekin onların taleplerini dinledi.

 

Kayıp çocuklarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin şöyle konuştu:

 

“Üstünden yıllar geçmesine rağmen, maalesef hiçbir şey değişmediği gibi yaralarımız gittikçe derinleşmiş. Son 10 yıl içinde 190 bine yakın çocuğumuz kayıp… Bir ülkeyi korumak için önce çocuklarınızı, insanlarınızı koruyacaksınız. Çocuklarınızı korumakta zorlanıyorsanız, ülkenizi korumakta zorlanırsınız. Bu rakamlar ortalama dünyada bir kaç ülkenin nüfusuna denk geliyor.

 

62524_1024x683

 

‘HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ’

 

Bu sorun herhangi bir siyasi partinin, herhangi bir ideolojinin meselesi değil, hepimizi ilgilendiren bir konudur. Bu bir insanlık sorunudur… Bu sorunun üstesinden gelebilmek için yapılması gereken bütün desteği CHP olarak vermeye hazırız.

 

İktidar, kayıp çocuklar sorununu görmezden geliyor. Gözlerini de kulaklarını da bu gerçeğe kapatmışlar.

 

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.

 

Geleceğimiz olan çocukların her türlü sorununun çözülmesi hepimizin görevi olmalıdır. Çocuklarımız söz konusu olduğunda siyaset bir kenara bırakılmalıdır.

 

Çünkü çocuklar siyaset üstü bir konudur. TBMM Başkanlığına, “kayıp çocuk vakalarına yönelik arama-komisyonu kurulması için onlarca önerge verdik. Meclis araştırması istedik ama nafile… Umarız bu konuyu hep birlikte çözeriz. Yoksa bu konu Türkiye de ki tüm sorunların önüne geçecektir…”