CHP’li Tekin: İstanbul’a bir ihanet daha…

CHP’li Tekin: İstanbul’a bir ihanet daha…
9 Mart 2021 10:15

Arnavutköy’de bulunan 1.640 dönüm kamu hizmeti alanı olarak planlanan parsele; sanayi, depolama, tır parkı, turizm, eğitim alanı, vs. yapmak amacı ile Bakanlık yine bir İmar planı değişikliğine gidiyor diyen Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu kararına tepki gösterdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bypass edilerek kararlar alındığını belirten Tekin, “İstanbul’u tükettiniz. Artık bir yerde durun. Yapılan işlemler kamunun yararına değil.” dedi. Tekin şunları söyledi:
“Arnavutköy’de yapılacak bu düzenlemeyle bölgeye yeni nüfus ve yapı yoğunluğu getirmiş olacaksınız. Yapılan plan tadilatı ile birlikte bölgede 29.000 gündüz nüfusu öngörülüyor. Bölge ayrıca birçok su havzasına da yakın bir yerde bulunuyor. Bu plan değişikliği uygulandığı taktirde, bölgede ciddi anlamda çevre ve doğa tahribatı yaratacaktır. Bu plan değişikliği ile birlikte, İstanbul’un anayasası olarak bilinen Çevre Düzeni Planı’nı bir kez daha ayaklar altına alınıyor” 
Tekin, “Plan yapılırken kamu yararı esas alınır. Bir kentin planı o kentin Anayasası sayılır. Eğer buna uyulmazsa kent planları bilimsel özelliklerini yitirir. Ve böylece çarpık kentleşme ile birlikte kamu alanlarını yok eden ranta yönelik planların önü alınamaz. Çok acıdır ki bu anlayışın öncülüğünü çevreyi ve kenti koruma görevi üstlenmiş kurum yapıyor. Türkiye’nin geride bıraktığı son 19 yılda, iktidarın kent toprağı üzerinde işlemediği suç kalmadı. Kâr hırsıyla yapılan bu tür plan değişiklikleri ile iktidarın, insana ve doğaya karşı olan düşmanlığı bir kez daha tescillenmiştir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

arnavutköy kamu arazisi Ekran Alıntısı