CHP’li Tekin: İstanbul adayı halka sorulmalı!

CHP’li Tekin: İstanbul adayı halka sorulmalı!
20 Kasım 2018 12:20

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu’nda, İstanbul’daki yolsuzluğu içeren Sayıştay raporlarını anlatmaya çalıştığını söyledi.

 

 

“Yolsuzluklarla ilgili” olduğunu ifade ettiği bazı belgeleri basın mensuplarına gösteren Tekin, “Bu İstanbul özelinde 160 parsel, Türkiye genelinde galiba 1500 parselin cemaate, FETÖ’ye nasıl tahsis edildiği… Bütün bu belge ve bilgileri iki yıl önce sordum, Sayın Özhaseki açıklama yapmıştı, ‘Türkiye coğrafyasında şu kadar vatan topraklarına el konuldu’ demişti. Ne yazık ki üstünden iki yıl geçmesine rağmen bu bilgileri ve belgeyi alamadım. Ama kamuda çalışan haysiyetli insanların olanaklarıyla elde ettim” dedi. Tekin, belgeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndereceğini kaydetti.

 

 

Yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Tekin, CHP’nin İstanbul adayını mutlaka halka sorarak belirlemesi gerektiğini, halkın belirlediği aday etrafında bütün partililerin birleşmesi gerektiğini dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının geçerli olduğunu belirten Tekin, bu kararı vermeden önce yaptırdığı araştırmanın kendisini cesaretlendirdiğini söyledi.