CHP’li Tekin: Google’a bakarak mı yıkacaksınız?

CHP’li Tekin: Google’a bakarak mı yıkacaksınız?
19 Eylül 2019 13:47

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’daki kaçak yapıların yıkımı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

 

 

Binaları Google’a bakarak mı yıkacaksınız diyen CHP’li Tekin önergesinde şunları kaydetti:

 

 

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Bakanlığınız bünyesinde yapılan bir çalışma sonucunda Google haritalarından İstanbul’da 4 milyon kaçak yapının tespit edildiği, kaçak yapı sahiplerine tebligat gönderileceği ve şayet düzeltme yapılmazsa yıkım çalışmalarının başlayacağı ifade edilmiştir. Bu kapsamda,

 
1- Bakanlığınız kaçak yapıları Google haritalardan mı tespit etmiştir, şayet durum buysa, Bakanlığınızın elinde hava fotoğrafları, ilgili planlar ve düzenlemeler bulunmamakta mıdır?
2- Yapılan çalışmada tam olarak kaç kaçak yapı tespit edilmiştir? 4 milyon kaçak yapıya yönelik tebligatların ne zaman gönderilmesi planlanmaktadır?
3- Bahsi geçen 4 milyon kaçak yapının yıkımı için Bakanlığınız bünyesinde yapılan bir zaman planlaması bulunmakta mıdır, 4 milyon kaçak yapının aynı anda yıkımı imkansız olduğuna göre yıkım işlemlerine hangi ölçütlerle başlanacaktır, ortaya çıkacak olan hafriyat nereye taşınacaktır, bu kaçak yapılarda yaşayan insanlar nereye taşınacaktır ve bütün bu işler için gereken bütçe hangi ödenekten karşılanacaktır?
4- Ayrıcalıklı imar ayrıcalıklı imar hakları ile şehri geri döndürülemez şekilde tahrip eden yapılara ilişkin Bakanlığınız bünyesinde yapılan bir çalışma bulunmakta mıdır?