CHP’li Tekin: FETÖ’nün 999 şirketi TMSF’de

CHP’li Tekin: FETÖ’nün 999 şirketi TMSF’de
6 Ocak 2018 13:16

El konulan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na geçen FETÖ bağlantılı 999 şirketten sadece ikisinin satılabildiği açıklandı.

 

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in soru önergesine verilen yanıtta, satılan iki şirketin değerinin 253 milyon lira olduğu da belirtildi.

 

CHP’li Tekin, FETÖ’ye ait olduğu iddiasıyla el konulan şirketlerin akıbetini Meclis gündemine taşıyarak Başbakan Binali Yıldırım’a son durumu sordu. Önergeye yanıt Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi.

 

Şimşek, satış süreçlerinin şeffaf biçimde yürütüldüğünü belirterek, kayyum atandıktan sonra faliyetlerine son verilen şirket bulunmadığını, kayyumluk görevi yapılan FETÖ şirketlerine de Hazine tarafından herhangi bir ödeme yapılmadığını bildirdi. 2 şirketin satıldığı ve satış tutarının 253 milyon lira olduğu da açıkladı.

 

EN BÜYÜK HOLDİNG TMSF

 

Önerge sahibi Tekin SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ‘’FETÖ üyelerinin sadece şirketlerine değil, mal varlıklarına da el konuldu. El konulan varlıklar arasında arsalar, AVM’ler, zeytinlikler, restoranlar ve oteller de var” dedi ve şunları söyledi:

 

‘’Türkiye’nin en büyük holdingi haline gelen TMSF, cumhuriyet tarihinin en büyük satışını yapamaya hazırlanıyor. Kurumun aralık ayında güncellediği listeye göre başına kayyum atanan 999 şirket var. Şeffaf denilse de, şeffaflıktan uzak bir şekilde işlemler yürütülüyor. Bu şirketlere el konulurken defterlerine de el konuldu. Bu firmaların kimlerle iş yaptığı, kimleri zengin ettiği araştırılmalı. Parayı takip ederlerse kripto denen isimleri kendileri de ulaşırlar ama ulaşmak istemiyorlar”

 

Kaynak: Başak Kaya/Sözcü