CHP’li Tekin, Ekrem İmamoğlu- Binali Yıldırım canlı yayın  tartışmasını Meclis gündemine taşıdı!

CHP’li Tekin, Ekrem İmamoğlu- Binali Yıldırım canlı yayın tartışmasını Meclis gündemine taşıdı!
17 Haziran 2019 15:39

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’nin günlerdir beklediği Ekrem İmamoğlu- Binali Yıldırım canlı yayın tartışmasını Meclis gündemine taşıdı.

 

 

CHP’li Tekin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verilen yazılı soru önergesi verdi.

 

 

Tekin, Ekrem İmamoğlu’nun, “yeşil alanların yok edilerek imara açılmasıyla bu kent yeşil alan fakiri oldu” yorumuna karşısında, Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım, “İstanbul’da en çok dikey yapılaşmanın CHP’li belediyelerde olduğunu” söylediğini belirterek Yıldırım’ın “22 ilçede yoğunlaştığını, 18’i CHP belediyesi, 4 tanesinde AK Parti’li belediye başkanları var” yanıtını verdiğini aktardı.

 

 

Gürsel Tekin “Oysa CHP’nin İstanbul’da 18 belediyesi olmamış, 2009 da 12 olan belediye sayısı şu an için 14 olarak devam etmektedir.” diyerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

 

 

1- Bilindiği üzere, İstanbul’da 1/5000 – 1/25000 arası planları yapmak Büyükşehir Belediyesin, 1/1000 lik imar planı yapma ise ilçe belediyelerin yetkisindedir. Buna göre; 1994- 2019 tarihleri arasında; İlçe belediyeler tarafından yapılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar yoğunluğu değişikliği sayısı nedir? Bunların belediyelere göre dağılımı nasıl gerçekleşmiştir?
2- Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı marifetiyle, parsel bazında bugüne kadar toplam kaç imar plan değişikliği yapılmıştır? Yapılan bu plan değişikliklerinde belediyeler değil de neden bakanlık tercih edilmiştir?
3- TOKİ Uzmanları tarafından hazırlanan bir rapora göre, İstanbul’da sadece 76 örnek projede yapılan kaçak inşaat 12 milyon 400 bin m2. Vurgunun boyutu tam 240 milyar Lira! Bu imar planlarıyla, 161 gökdelenin 157’si kimin döneminde dikildi?
4- İstanbul’daki 496 deprem toplanma alanının 419’u kimin döneminde rant için AVM, plaza ve rezidansa dönüştürüldü?
5- İstanbul bugün kişi başına düşen yeşil alan bakımından 50 büyük metropol arasında sondan ikinci. İstanbul’da yeşil alanlar kimin döneminde rant için yok edildi?

 

foto foto1

D9NdHxsWkAEmVTq