CHP’li Tekin: Diyanet İşleri Başkanımızın haram araca binmeyeceğine inanıyorum

CHP’li Tekin: Diyanet İşleri Başkanımızın haram araca binmeyeceğine inanıyorum
23 Mayıs 2015 00:32

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e zırhlı Mercedes hediye etmesine sert tepki gösterdi.

 

Tekin, “Ben Diyanet İşleri Başkanımızın bir haram araca binmeyeceği inancı içerisindeyim” dedi. Yakın zamanda bir başka ülkenin din adamının bu konuda mütevazilik içinde davrandığını hatırlatan Tekin, “Ben Diyanet İşleri Başkanımdan da aynı hassasiyeti bekliyorum. Peygamberimizin emirleri var. Bunun bir tanesi der ki, ‘komşun açken sen tok yatmayacaksın’. Bunu en çok içselleştirecek kurum Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Üzülerek söylüyorum, Diyanet İşlerinin bu tür tartışmalar içinde olması son derece üzücüdür. Ben Diyanet İşleri Başkanımızın bir haram araca binmeyeceği inancı içerisindeyim. Binmek istiyorsanız, makam araçlarınız var. Sakın başka araçları tercih etmeyin” diye konuştu.

 

“ERDOĞAN DİNİ KURBAN ETMESİN”

 

Aynı konuyla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Erdoğan öncelikle kendi haramına saltanatına, şatafatına dini, din adamlarını ve diyaneti kurban etmesin” değerlendirmesinde bulundu.

 

CAMİDE SİYASETE TEPKİ

 

İki din adamının yurt dışında sahte oy kullanırken yakalanmasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının bir soruşturma açıp açmadığını merak ettiğini söyleyen Tekin eleştirilerini şöyle sürdürdü:

 

“Camilerimizin en kutsal değerlerimizin bir siyasi partinin seçim ofisleri gibi kullanılması konusunda herhangi bir soruşturma başlattı mı? Bir din adamının oğlu olarak söylüyorum. Birçok haramzade iş adamının camiler yaptırdığı biliniyor. Diyanet İşleri Başkanının nedir bu konudaki görüşü? Ben çok merak ediyorum…”

 

“ERDOĞAN İKTİDAR DEĞİŞİMİNİ GÖRÜYOR”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde sürpriz olabilir sözlerini de değerlendiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Sayın Erdoğan bizim gibi saha insanıdır. Çok iyi bilir. Sadece kamuoyu yoklamalarıyla değil, kendisi sahayı çok iyi koklar. Sahada gördüğü manzarayı dün ifade etti. Bir hükümet değişikliği, bir iktidar değişikliği olduğunu direkt söylemese de endirekt olarak söylemiş oldu. Mitinglerin ne kadar zayıf geçtiğini, mitinglerin toplama olduğunu o da biliyor. Kamu görevlilerini toplayacaksınız, kaymakamlara baskı yapacaksınız, Mecburi askerlik gibi geliyor vatandaş oraya. O toplananın çok net olduğunu Cumhurbaşkanı görüyor. Bir iktidar değişimini görmüş” diye konuştu.

 

ALLAH BİZİ DAVUTOĞLU’NUN STRATEJİK KİTAPLARINDAN KORUSUN

 

CHP’nin açıkladığı Merkez Türkiye projesinin kendi kitabından çalıntı olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da yanıt veren Tekin, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun fıtratında çalma yoktur. Çalma AKP’ye yönelik bir anlayıştır. Allah bizi sayın Davutoğlu’nun derin stratejik kitaplarından korusun. Ortadoğu ile ilgili bir derin stratejik diye kitap çıkardı, İslam Coğrafyası halen içinden çıkamıyor. 12 Milyon Müslüman öldü. Allah bizi Sayın Davutoğlu’nun stratejik kitaplarından korusun” dedi.