CHP’li Tekin: Devleti kirli işlere alet ettiler

CHP’li Tekin: Devleti kirli işlere alet ettiler
29 Mayıs 2015 09:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ortak katılımla Fatih’in İstanbul’un fethi yıl dönümü kutlamaları için İstanbul’da düzenleyeceği mitinglerle ilgili CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin TARAF’a konuştu:

 

 

“Elbette Fetih kutlamaları yapılır. Ama bütün bu kutlamaları bir siyasi partinin geleceğini kurtarmak için yapıyorsanız çok ayıptır. Özellikle sayın Cumhurbaşkanı’nın tavırları. Devlette kişisel tavır olmaz. Devlette kurallar, yasalar, anayasa olur. Anayasa’yı ihlal ederseniz, herkes kendisine göre kişisel tavır alırsa o zaman burası başka bir şey olur. Hani cemaat hoca ilişkisi var ya, hoca kurallar uymuyorsa cemaate neden kurallara uymuyorsunuz deme şansın olmaz. Devlet adamları kuralsızlık yaratmaz. Bütün bunlara baktığımızda devletin bütün kurumlarını bu kirli sürecin parçası ettiler. Valiler, Kaymakamlıklar, belediyeler aklınıza ne gelirse. Kafanızı her kaldırdığınızda AKP’nin bilboardları var. YSK suç işliyor. Ama merak etmesinler 8 Haziran’a az kaldı” Gül’ün mitinglere katılmayı reddetmesine ilişkin ise Tekin şunları söyledi: “Bu kirli sürecin parçası olmadığı için, bir eski cumhurbaşkanı olarak tarafsızlık çizgisinde durduğu için kendisini tebrik ediyorum.”

 

 

CHP TARİHİNİ KARALAYAN KİTAPLAR HAZIRLANDI

 

 

Seçim çalışmalarının hız kazandığı son süreçte AKP’nin karalama kampanyası başlattığını da dile getiren Tekin: “Ankara merkezli CHP’nin tarihini karalayan, Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü’ye hakaret eden, karalayan aşağılıkça bir kitap hazırladılar. Bugün yarın piyasaya çıkabilir. Bunların hepsi kayıt altında. Hepsinin hesabını soracağız. Hangi matbaalarda basıldığını, kimlerin organizasyonu olduğunu hepsini biliyoruz. Seçimlere sayılı günler kala Tekin provakasyonlara karşı hükümeti şu ifadelerle uyardı: “Devleti yönetenlerin gerilimi yükseltmesi son derece tehlikelidir. Hükümet son 10 günün sağlıklı yürüyebilmesi için, provakasyonların yaşanmaması için devletin kurumlarına talimat vermelidir”

 

 

Kaynak: Taraf / Ayfer Çalıkıran