CHP’li Tekin: Demokrasi CHP’de sınırsız işleyecek!

CHP’li Tekin: Demokrasi CHP’de sınırsız işleyecek!
28 Ağustos 2014 21:00

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Halk TV’nin dün akşam yayın konuğu oldu.

 

 

Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesine ilişkin değerlendirmede bulunan Tekin, Başbakan’ın bu durum karşısında sessiz kaldığını, iktidar bu durumdan rahatsızlık duymasa da CHP’nin bunu ciddi bir mesele olarak kabul ettiğini dile getirdi.

Türkiye’nin dış politikada geldiği noktanın büyük bir açmaz olduğunu söyleyen Tekin, “Bir ülkenin kabinesinin üçte biri gencecik bir çocuk tarafından rehin alınıyor. Bir başka ülkenin, bakanları rehin aldığını da görmemiz lazım. Herkese meydan okuyan başbakan İran’a neden bir şey diyemez? Bu anlamlı değil midir? Dış politikada geldiğimiz nokta Türkiye’nin en büyük açmazlarından biridir. Türkiye’nin başına öyle büyük sorunlar yarattılar ki bu sorunları yaratanların çözmesi mümkün değildir.” dedi.

 

 

Gürsel Tekin, CHP’nin 90 yıllık bir siyasal süreçten geldiğini belirterek, “Burada bir özeleştiri de yapmak istiyorum. İç meselelere son vermemiz lazım. Demokrasi CHP’de sınırsız işleyecek ama benim partili arkadaşımın görevi, karşısındaki tehlikelerle mücadele etmektir. Parti içi tartışmalarla arkadaşını hırpalamak değildir. İçe dönük mücadeleyi bitireceğiz.” dedi.

 

 

İktidarın yolsuzluk, yoksulluk ve yasakalarla mücadele etme sözüyle çıktığını dile getiren Gürsel Tekin, “3Y ile mücadele edeceğiz diye çıktılar her şey yasaklandı, yolsuzluğun geldiği boyuta bakın. İnançlı bir insan Allah’a, Kuran’a, kitaba inanan bir insan bunları söyleyebilir mi? Din konusunda ciddi kaygılarım var. Din eğitimi almak başka bir şeydir din terbiyesi almak başka bir şeydir. Ben şimdi CHP’lilere bakıyorum hepsi din terbiyesi almış, hepsi haramdan korkarlar.” diye konuştu.