CHP’li Tekin: CHP’nin tavrını Erdoğan belirleyecek!

CHP’li Tekin: CHP’nin tavrını Erdoğan belirleyecek!
17 Ağustos 2014 07:20

CHP MYK’nın gündemi 28 Ağustos’taki cumhurbaşkanı yemin törenine katılım konusu olacak. BUGÜN’e konuşan Genel Sekreter Tekin, “Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilir seçilmez Anayasa’yı tanımıyorum derse biz de yemin töreni kararımızı ona göre belirleriz” dedi.

 

 

CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu baş­kan­lı­ğın­da bu­gün top­la­na­cak Mer­kez Yö­ne­tim Ku­ru­lu­’nun (MYK) ku­rul­tay ta­ri­hi­nin be­lir­len­me­si dı­şın­da gün­dem mad­de­si 28 Ağus­to­s’­ta­ki ye­min tö­re­ni­ne ka­tı­lım ko­nu­su ola­cak. CHP’­de ye­min tö­re­ni­ne grup ola­rak ka­tıl­ma­ma öne­ri­le­ri de­ğer­len­di­ri­le­cek. CHP ye­min tö­re­ni­ne ka­tıl­sa da, bi­rey­sel pro­tes­to­la­rın ya­şan­ma­sı bek­le­ni­yor.

 

 

ER­DO­ĞA­N’­I GÖZ­LEM­LE­YE­CE­ĞİZ

 

 

CHP’­de Cum­hur­baş­ka­nı se­çi­len Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın “Köş­k’­e mu­ha­le­fe­ti bir iki ça­ğı­rı­rı­m” açık­la­ma­sı­na da tep­ki var. Kı­lıç­da­roğ­lu, son açık­la­ma­sın­da Er­do­ğa­n’­a “Zah­met et­me­sin Rı­za Sar­ra­f’­ı ça­ğır­sı­n” ya­nı­tı ver­miş­ti.

 

 

CHP Ge­nel Sek­re­te­ri Gür­sel Te­kin, BU­GÜN Ga­ze­te­si’ne yap­tı­ğı açık­la­ma­da, ye­min tö­re­ni­ne ka­tı­lım ko­nu­su­nun MYK’­da ka­ra­ra bağ­la­na­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, “He­nüz ke­sin ka­rar al­ma­dık. MYK’­da de­ğer­len­di­re­ce­ğiz. Ye­ni se­çi­len sa­yın cum­hur­baş­ka­nı, ya­sa ve Ana­ya­sa’ya uy­gun dav­ra­na­cak mı dav­ran­ma­ya­cak mı, bu sü­re için­de onu göz­lem­le­ye­ce­ği­z” de­di.

 

ANA­YA­SA İH­LA­Lİ YA­ŞA­NI­YOR

 

Te­kin, cum­hur­baş­ka­nı se­çi­len Er­do­ğa­n’­ın YSK’­nın se­çim so­nuç­la­rı­nın ila­nı­nın ar­dın­dan 15 Ağus­tos iti­ba­riy­le so­na iliş­kin Baş­ba­kan­lık sı­fa­tı­nın so­na er­di­ği­ni be­lir­te­rek, “Baş­ba­kan mı cum­hur­baş­ka­nı mı? Bu sü­re­de­ki ic­ra­at­la­rı­nı, iş­lem­le­ri­ni, açık­la­ma­la­rı­nı dik­kat­le ta­kip ede­ce­ğiz. Ana­ya­sa ih­la­li ile kar­şı kar­şı­ya­yız.

 

 

Cum­hur­baş­ka­nı se­çi­lir se­çil­mez Ana­ya­sa­’yı ta­nı­mı­yo­rum der­se biz de ye­min tö­re­ni ka­ra­rı­mı­zı ona gö­re be­lir­le­riz. İz­li­yo­ruz. Ka­ra­rı­mız ta­ma­men se­çil­miş cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın tav­rı­na bağ­lı­” diye konuştu.

 

 

Seçenekler masada

 

 

Tekin, kamuoyuna yansıyan “yemin törenine grup olarak katılmama” ya da “katılıp protesto etme” önerileri ile ilgili olarak ise, “Tüm seçenekler masada. Erdoğan’a göre karar verilecektir” dedi.

 

 

GÜLDAL MUMCU MAZERET BİLDİRECEK

 

 

Res­mi ta­ti­le gi­ren Mec­lis, 28 Ağus­tos’ta ya­pı­la­cak cum­hur­baş­kan­lı­ğı ye­min tö­re­ni için ola­ğa­nüs­tü top­la­na­cak. TBMM Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek, sa­lı gü­nü par­ti grup­la­rı­na ola­ğa­nüs­tü top­lan­tı çağ­rı­sı­nı ile­te­cek. Mec­li­s’­te tö­ren için ha­zır­lık­lar sü­rer­ken CHP’­li, Mec­lis Baş­kan­ve­ki­li Gül­dal Mum­cu­’nun ye­min tö­re­ni için ma­ze­ret bil­di­re­­ce­ği öğrenildi. Er­do­ğan’a maz­ba­ta­sı Mec­lis Baş­ka­nı Çi­çek ta­ra­fın­dan ve­ri­le­cek. An­cak Er­do­ğan’ı TBMM’ye ge­li­şin­de ise en yaş­lı baş­kan­ve­ki­li sı­fa­tı ile Mum­cu’nun kar­şı­la­ma­sı ge­re­ki­yor. Mum­cu­’nun ma­ze­ret bil­di­re­rek bu gö­re­vi AK Par­ti’li Ay­şe­nur Bah­çe­ka­pı­lı­’ya dev­re­de­ce­ği vurgulandı.