CHP’li Tekin Bingöl dil bilmeyen avukatını ne göreve getirdi?!

CHP’li Tekin Bingöl dil bilmeyen avukatını ne göreve getirdi?!
23 Mart 2018 13:50

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP Kurultay’ında delegelerden çizikler yiyen ve özel yaşamdaki avukatı Ali Hikmet Akıllı’yı Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine sokmasına rağmen PM’ye seçtiremeyerek, yine Kılıçdaroğlu tarafından tenzili rütbe ile Teşkilatlar yerine İnsan Hakları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Tekin Bingöl, bu kez özel avukatını farklı bir göreve atattırarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 

 

Flaş bir karar ile Av. Ali Hikmet Akıllı, CHP Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu olarak görevlendirildi.

 

 

Akıllı, önceki dönemlerde CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştı. Halen Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Üyesi olan Akıllı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

 

 

1991 – 1993 yılları arasında Genel Sağlık-İş Sendikası’nda çalışan Akıllı, 1993’ten beri ortağı olduğu avukatlık bürosunu yönetiyor.

 

 

H&H’ye konuşan bir CHP yöneticisi, Akıllı’nın başlangıç düzeyi seviyesinin bile altında İngilizce bilmediğini ve böyle önemli bir göreve en azından yurtdışı deneyimi ve Almanca bilgisi olan bir kişinin getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akıllı’nın bu göreve getirilmesine Bülent Tezcan ve Öztürk Yılmaz’ın da itiraz ettikleri belirtildi…