CHP’li Tekin: Belediyenin boş arazilerinden milyar dolarlık rant sağladılar!

CHP’li Tekin: Belediyenin boş arazilerinden milyar dolarlık rant sağladılar!
26 Kasım 2017 20:15

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sultangazi’de, parsel değişikliği ve yeni imar planlamalarıyla mağdur edilen vatandaşları ziyaret etti. Tekin, “Vatandaşın tapusuna, toprağına göz dikmekten vazgeçin” dedi.

 

 

“Sosyal devlet caka satma yeri değildir”

 
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Sultangazi’de yaşayan vatandaşların imar ve parsel değişikli ile karşılaştıkları mağduriyetleri dinledi. Tekin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sosyal devlet olduğunu hatırlatarak, “Sosyal devletin görevi, vatandaşlarımızın mülkiyet sorununu ve barınma sorunlarını çözmektir. Sosyal devlet demek, kendisine sosyal tesisler yapıp oralarda caka satmak demek değildir” ifadelerini kullandı.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, hangi gerekçelerle parsel değişikliği yapıldığını ve vatandaşların neden mağdur edildiğini anlatması gerektiğinin önemine değinen Tekin, “Belediye Başkanı medeni bir şekilde karşımıza çıksa keşke, konuşabilsek bu konuları ekranların önünde… İmar ve parsel değişikliğiyle ne yapılmaya çalışıldığını anlatsa bizlere. Hangi gerekçelerle vatandaşlarımızın mağdur edildiğini öğrensek… Belediye Başkanı medeni bir şekilde bunu yapsa, cesaretinden ötürü bizde kendisini takdir ederiz” diye konuştu.

 

 

“Vatandaşla alay ediyorlar”

 
Sultangazi’deki parsel değişikliği ve yeni imar planı ile vatandaşla alay edildiğini kaydeden Tekin, “Vatandaşlarımızdan birinin tapusunu gördüm. 275 metrekarelik yeri, 70 metrekareye düşmüş. Bir başka vatandaşımızın 150 metrekarelik yeri, 28 metrekareye düşmüş. Siz insanlarla alay mı ediyorsunuz? Hiç mi vicdanınız yok, hiç mi elinizi vicdanınıza koymuyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

 
Kent mağdurlarının her zaman yanında olacağının altını çizen Tekin şöyle konuştu, “ Sadece bu mahallede değil, İstanbul’un dört bir yanına bakın, ne kadar yoksul mahalle varsa orada yaşayan vatandaşın tapusuna el koymuşlar. Bu vicdansızlar; yoksulların, kimsesizlerin, evlerine tapularına el koymak istiyorlar. Tıpkı Sultanbeyli’de, Ümraniye’de ve çeşitli bölgelerde olduğu gibi… Şimdi sıra buraya geldi.”

 

 

“Erdoğan’a bulunan formülden bulunsun”

 
Vatandaşların haklı taleplerde bulunduğunu belirten Tekin, şunları kaydetti:

 
“Sayın Erdoğan’ın geçmişte oturduğu ev de Sultanbeyli’de yaşayan mağdur vatandaşlarımızınki gibi hisseli ve tapuluydu. Buradan parsel ve imar planlamasını yapanlara sesleniyorum. Sayın Erdoğan’ın evine hangi formülü bulduysanız Sultangazi’deki yoksul vatandaşlarımıza da aynı formülle çözümü bulmalısınız. Kimse sizden rezidans ya da AVM arsası istemiyor. İmkânsızlıklar içinde, hamallık yaparak burada kendisine birikim yapan insanların mülküne hiç kimsenin el koyma hakkı yoktur. Buna izin vermeyeceğiz.”

 

 

“Belediyeye ait arazilerden Milyar Dolarlık rant sağladılar”

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait boş arazilerin peşkeş çekildiğini, bu arazilerden milyar dolarlık imar rantı elde edildiğini söyleyen Tekin, “Millete ait yüzlerce yerin kimlere peşkeş çekildiğini geçtiğimiz günlerde yayınladığım rant haritasına baktığınızda göreceksiniz. Sadece imardan elde ettikleri rant milyarlarca dolar. Bu rantı sağlayanlar kimlerdir diye haklı bir soru soracaksınız elbette… Bunların bir kısmı milletvekilleri, bir kısmı belediye başkanları ile belediye başkanlarının çocukları ve damatları, bir kısmı da imansız işadamlarıdır. Çıksınlar karşıma, bu milyarca doların kimlere peşkeş çekildiğini ekranlar önünde ispat edeyim. İspat edemezsem siyasetten çekileceğim. Peki, çıkabiliyorlar mı karşımıza? Çıkamıyorlar, vatandaşı kandırıyorlar. Vatandaşlarımız bunlara kanmasın, malına mülküne sahip çıkısın.”

 

 

“Geçmişte Tapu, Kimlik Kadar Önemliydi”

 
Peşkeş çekmek için imar ve parsel değişikliği yapıldığını, bunun neticesinde tapunun önemini yitirdiğini ifade eden Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

 
“Ülkemizde geçmiş dönemlerde bir kimlik ne kadar anlamlıysa, topu da o kadar anlamlıydı. Şimdi tapuyu değersizleştirdiler. İnsanlarımızın en çok güvendiği şey tapuydu. Artık tapu anlamsız hale geldi. Biz bu konuda mağdur vatandaşlarımıza her türlü desteği verip onların yanında olacağız. Bu destek siyasi kaygıyla yapılacak bir şey değildir. Vicdanımızın bize emrettiği şekliyle vatandaşımızın yanında olacağız. Sorunları gerekli bakanlığa, parlamentoya ve belediyeye de taşıyacağız. Vatandaşın mülkünüze hiç kimse dokunamayacak.”

 

 

“Yeni Planlamalara Karşı Değiliz”

 
Şehirleşme konusunda yeni planlara karşı olmadığına değinen Tekin, “Elbette yeni planlamalar yapılsın. Biz buna karşı değiliz. Ancak bu planlamalar vatandaşlarımızı mağdur edecek türden olmasın. Ortaya konulan çözümler mülk sahiplerini mağdur etmesin. Yüzlerce belediye arsasını peşkeş çekip sonra da gelip vatandaşın helal kazancıyla aldığı evine, arsasına göz dikilmesin istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.