CHP’li Tekin: Arınç’ı dehşet ve şaşkınlıkla izliyorum

CHP’li Tekin: Arınç’ı dehşet ve şaşkınlıkla izliyorum
24 Temmuz 2015 09:45

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suruç olayının ardından sınır güvenliği için tedbir paketi açıklayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sert tepki gösterdi..

 

 

Tekin ‘O sınırları kevgire çevirtip elini kolunu sallayan teröristin girmesine izin verirken neredeydiniz. Şimdi sınırda yüksek maliyetli önlem alacaklarmış. Bırakın bunları ve bunun siyasi maliyetini ödeyin hiç olmazsa’ dedi..Tekin Arınç’ın Taraf Gazetesi’ne yönelik ifadelerini de eleştirdi.

 

 

Taraf’a konuşan Tekin, CHP’nin 1 Mart tezkeresinden itibaren dile getirdiği Ortadoğu coğrafyasına ilişkin tüm saptamalarının gerçekleştiğini hatırlattı. ‘Keşke biz yanılsaydık, keşke bu kadar kanla, ölümle haklılığımız kanıtlanacağına iktidar gerekeni yapsaydı, bir tek kişinin burnu kanamasıydı’ diyen Tekin şöyle devam etti:

 

 

‘Sayın Arınç’ın dünkü açıklamalarını dehşetle izledim..Bir akıl tutulması yaşanıyor sanki. Sınırda güvenli hat oluşturacaklarmış.Bunun bilmem kaç milyar liraları bulan maliyeti olacakmış.. Katilleri, IŞİD’i bırakıp şüpheleri dile getiren Taraf’ı eleştiriyor. Herkesin kafasındaki şüpheyi dile getirmek gazetecilik görevidir. İnanın şaşkınlıkla izledik. Sanki 13 yıldır iktidarda değil, sanki 13 yıldır bu hükümetin en önemli isimlerinden biri değil kendisi. Şunu sormak bir kişinin aklına gelmez mi allah aşkına.. Bu 900 kilometrelik sınırı başta IŞİD olmak üzere tüm terörist grupların geçiş yoluna çeviren sizler değil misiniz…O zaman neden buraları o katil sürülerine açtınız, şimdi neden böyle alıyorsunuz…Bırakın ekonomik maliyetli önlemleri..Bunun bir siyasi maliyeti olmalı ve bunu da ülkeyi 13 yıl aralıksız tek başına yöneten AKP ödemeli..Reyhanlı’da onlarca kişi ölüyor, oranın valisi ödüllendirilip Emniyet Genel Müdürü oluyor. Uludere’de insanlar bombalanıyor, oranın komutanının rütbesi yükseliyor.Bu örnekler çoğaltılabilir…Bunların hesabını verin, artık siyaseten hesap verin…’