CHP’li Tekin: Altı bayram geçti, sözünde duran olmadı!

CHP’li Tekin: Altı bayram geçti, sözünde duran olmadı!
7 Temmuz 2020 11:33

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kurban Bayramı yaklaşıyor. İktidarın önünde iki önemli sınav var! Birincisi, emeklinin bayram ikramiyesi meselesi? İkincisi ise, yap-işlet-devret projesi kapsamında ki köprü ve otoyolların daha önce verdikleri sözün gereği olarak ücretsiz olup olmayacağı meselesi. Yakında göreceğiz” dedi.

 

 

Tekin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Haziran 2018’de emekli olan vatandaşın, 1000 lirası 700 TL olmuş durumda. Kurban Bayramında emeklilerin, ekonomik sıkıntı yaşamamaları ve bu bayramı buruk geçirmemeleri amacıyla ciddi ekonomik desteğe ihtiyaçları var. 2018 yılından bugüne emekli ikramiyeleri için herhangi bir zam yapılmadı. İktidar artık gereğini yapmalıdır. Yapacağı üç kuruş zammı emeklisine çok görmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

İkinci husus ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kendi iktidarları döneminde yapılan köprülerden geçişin ücretli olmasıyla ilgili o dönem yapılan eleştirilerine hak vererek, “İnşallah bir daha ki bayrama onları da ücretsiz yaparız” demesinin üzerinden tam 6 bayram geçti, sözünde duran olmadı” dedi.

 

 

Tekin, “Geçtiğimiz Ramazan Bayramında, 81 ilde sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen devletin işlettiği köprü ve otoyollar bedava yapılmış, AKP’nin bu zekice hizmetinden 3 bin 150 lira idari para cezası ödeyebilen vatandaşlar yararlana bilmişti. Yap-işlet-devret projesi kapsamında ki köprü ve otoyollar ise görevleri dolayısıyla sokağa çıkmak durumunda olan araçlar için ücretli kullanılmaya devam etmişti. Üstelik bu projeleri inşa eden şirketlere hazine garantisi verildiği için, yeterli sayıda araç geçmediği için devlet hazinesinden milyonlarca Dolar ödeme de yapılmıştı. Önümüzde ki Kurban Bayramında devletin işlettiği köprü ve otoyollar ücretsiz olacağı için daha az kullanılacak dolayısıyla özel yollara hazineden milyonlarca dolar ödenmeye devam edilecek” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP’li Tekin, “Hal böyle olunca, yap-işlet-devret projeleri nedeniyle geçmediği yolun ve köprünün ücretini zaten ödeyen vatandaşa en azından bu ve bundan sonra ki bayramlarda tüm köprü ve otoyollar ücretsiz olmalıdır. Ülkemizin ortak varlıkları olan otoyol ve köprüler ayırt edilmeksizin ücretsiz sayıldığı gün sosyal devletin gereği sağlanmış olur” ifadelerini kullandı.