CHP’li Tekin, Alman eğitim sistemini beğendi

CHP’li Tekin, Alman eğitim sistemini beğendi
24 Eylül 2013 13:59

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Berlin’de ağırlıklı olarak Türk öğrencilerin eğitim gördüğü Meslek Eğitim Okulu’nu ziyaret etti. Tekin, “İş cinayetlerini önlemenin yolu, bu tür okulları bizim sistemimize de taşımaktan geçiyor” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in Almanya ziyareti Meslek Eğitim Okulu’nu ziyaretle sona erdi. Tekin’in ziyaretlerine Adana Milletvekili Ali Demirçalı, İstanbul Milletvekilleri Müslim Sarı, Mahmut Tanal, CHP Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, CHP Berlin Birliği Başkanı Ekrem Özdemir ve Berlin Birliği Genel Sekreteri Sonay Ataç da eşlik etti.

 

CHP heyetinin Berlin’de yaptığı ziyaretlerin sonuncusu Berlin Meslek Eğitim Okulu ile Türk – Alman İşadamları Derneği’ne gerçekleştirildi. Berlin’de yaklaşık beş bin metrekare alan üzerine kurulan ve yaklaşık 800 öğrencisi bulunan Meslek Eğitim Okulu’nu ziyaret eden Tekin, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Okulun sahibi Nihat Sorguç’un mihmandarlığı eşliğinde okulu dolaşan CHP heyeti, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Tekin, bisiklet tamiri, kalorifer tesisatı, yaşlı bakımı ve polisliğe hazırlama eğitimlerini de inceledi. Tekin, “Kalorifer tesisatı bakımı da bisiklet tamiri de ciddi bir eğitim sistemiyle öğretiliyor. Mesleğe burada hazırlanan öğrenciler, pratiğe çıkınca kaza yapmıyor. İş cinayetleri böyle önleniyor. Bu sistemin bir an önce Türkiye’ye de getirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Tekin ve CHP heyeti daha sonra Türk Alman İşadamları Derneği’ni ziyaret etti.