CHP’li Tekin: AKP yerel seçim öncesi toplumu terörize ediyor

CHP’li Tekin: AKP yerel seçim öncesi toplumu terörize ediyor
13 Eylül 2013 14:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “AKP, yerel seçim öncesi, toplumu terörize ederek korkutmaya ve sindirmeye çalışıyor” dedi.

 

 

Tekin yazılı açıklamasında, İstanbul Kadıköy’deki eylemlerde polisin sert müdahalesine tepki göstererek, polisin CHP Kadıköy ilçe binasını kuşatarak, içeride bulunan partilileri sözle taciz ettiğini belirtti. AK Parti iktidarının 12 Eylül 1980 darbesinin ruhunu yaşattığını ifade eden Tekin, “Son birkaç gündür İstanbul Kadıköy, Ankara Mamak’ta yaşanan devlet terörü, 12 Eylül ruhunun geri döndüğünü gösteriyor. AKP, 12 Eylül’ün çocuğudur. 12 Eylül’ü de bu yüzden, gaz bombası, plastik mermi ve polisin kanunsuz uygulamalarıyla kutluyor” dedi.

 

İktidarının verdiği emirler doğrultusunda hareket eden polisin Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin kapısına dayandığını, Sürreyya Operası’na ise baskın yaptığını belirten Tekin, “Bu baskınlar sonrası gözaltına alınan yurttaşlarımız, Kadıköy Çarşı Karakolunda çıplak aramaya tabi tutuldular. Bunun adı düpedüz işkencedir, insanlık onurunun ayaklar altına alınmasıdır. Bu işkenceden AKP’nin 12 Eylül ruhunu yaşatan yöneticileri sorumludur. O emri verenler ve uygulayanların tamamının işkence yapmak suçundan yargılanması gerekir” dedi.

 

CHP’nin, AK Parti’nin hukuk dışı yöntemlerine karşı tüm yurtta meşru ve demokratik yöntemlerle direneceğini ifade eden Tekin, “AKP, yerel seçim öncesi, toplumu terörize ederek korkutmaya ve sindirmeye çalışıyor. AKP, yönetme yeteneğini kaybeden tüm iktidarlar gibi şiddete başvuruyor” dedi. Tekin, CHP’nin demokratik gösterilerde uygulanan polis şiddetini TBMM’ye taşıyacağını ve sorumluların peşini bırakmayacağını da kaydetti.