CHP’li Tekin: AKP seçime Gezi gerilimi ile hazırlanıyor

CHP’li Tekin: AKP seçime Gezi gerilimi ile hazırlanıyor
20 Kasım 2014 11:09

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin Gezi planlarına ilişkin açıklama yaptı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekilleri, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasını öngören projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2019 stratejik planında yer almasını protesto etti.

 

 

 

 

 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin basın toplantısına Taksim ve etrafındaki rant dönüşümüne dikkat çekerek başladı. Taksim dönüşüm planının, Tarlabaşı dönüşüm planının 17-25 Aralık tapelerinde olduğuna dikkat çeken Tekin, Topbaş’a çağrıda bulundu. Tekin’in konuşmasından satır başları şöyle;

 

 

 

-Tarihi yarımadadaki silüeti bozan ucubelerde milletvekili çocuklarının daireleri olduğunu söylemiştik, Erdoğan yalanlamıştı. Erdoğan’ın bana özür borcu var. Gazze’de yas ilan edildiği gün o vekiller tapuda daire işlemleri ile uğraşıyordu. Bunları bilin sayın Davutoğlu!

 

 

-Çıkarılan Güvenlik Yasası, Gezi Parkı ve diğer toplumsal hareketler için. Sıkışan iktidar Gezi parkını bahane ederek seçim sürecini atlatmak istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu kirli oyuna izin vermeyeceğiz. Bir yenilmenin rövanşını almak istiyorlar. Genel Seçime yine gerilim siyaseti ile hazırlanıyorlar.

 

 

-Topbaş, Gezi Parkı için referanduma gideriz diyor. Sayın Topbaş bugüne kadar yaptığınız 200 AVM için referandum yaptınız mı? Çocuklarınız, damatlarınız için yaptığınız genişlemeler için referandum yaptınız mı? Size talimat geliyor planlarınıa alıyorsunuz. Var mısınız yaptığınız tüm değişiklikleri referanduma götürelim! Mecliste izin vermeyeceğiz!

 

 

-Demokrasi özgürlük yolunda bedenlerimizi ortaya koyarız! Bu kirli planları da Sayın Davutoğlu’na yollayacağım. Eğer hala susarsa ortaktır.

 

 

Tekin’in ardından Tanrıkulu konuştu:

 

 

-Gezi parkı ve bu meydan sadece İstanbul’un değil dünyanın meydanıdır. Burayı savunmak için yapılan eylemlerde onlarca vatandaşımız yaralandı, yaşamını yitirdi. Erdoğan burada yenildi. Biz bu meydanı yeniden ranta açmayacağız ve Erdoğan’ın provokasyonuna teslim etmeyeceğiz!