CHP’li Tekin: Acı reçeteyi çocuklarınıza içirmeye hazır olun!

CHP’li Tekin: Acı reçeteyi çocuklarınıza içirmeye hazır olun!
20 Nisan 2018 10:26

Görüşülmekte olan 548 sıra sayılı kanunun 49. Maddesinde CHP Grubu adına söz alan Samsun Milletvekili Hayati Tekin Genel Kurul’a hitaben şöyle seslendi;

 

 

 

“Değerli Milletvekilleri 49. Maddenin esas içeriği 6172 sayılı kanunun 12 inci Maddesinin değiştirilmesidir. Diyerek sözlerine başlayan CHP’li TEKİN; 49. Maddenin üç bendinde de sulama yapanların nasıl cezalandırılacağına ve ne kadar ceza ödeyeceklerine dikkat çekerek;

 

 

“a) Bendi hazırlanan su dağıtım planında belirtilen zaman veya süre dışında sulama yapana birlik üyelerine, suladığı her dekar arazi başına su kullanım hizmet bedelinin 2 katına kadar para cezası, bu fiillerin tekrarı halinde her defasında ayrı ayrı olmak üzere 4 katına kadar para cezası ödenir.

b) Bendi Sulama beyannamesi vermeden yada eksik beyanname ile sulama yapan birlik üyelerine suladığı her dekar arazi başına su kullanım hizmet bedelinin iki katına kadar para cezası alınır.

c) Bendi Birlik görev alanı dışında kalan su kullanıcılarına izinsiz olarak suladıkları her dekar arazi başına su kullanım hizmet bedelinin DÖRT katına kadar idari para cezası verilir. Görüldüğü üzere bu üç maddenin üçü de sulama yapanların nasıl cezalandırılacağına kaç kat ceza ödeyeceğine dair maddelerdir.”

 

 

Üç Tane Sopa Bir de İp

 

 

Tekin konuşmasının devamında; “Yine aynı kanunun ikinci maddesi ise, bu kanuna göre verilen idari para cezalarının tebliğinden itibaren bir ay içinde birliğe ödenmesi ödemeyenlerin yargı yoluyla tahsili cihetine gidilmesi. YANİ ÜÇ TANE SOPA, BİR’de İP…

Bundan önce 548 Sıra Sayılı Kanunun, yani aynı kanunun 24’üncü maddesi üzerinde konuşma yapmıştım. Orada da Milli Parklara giriş ücretlerinin nasıl katmerli alınacağı, ödemeyenler hakkında, 10 kat tutarındaki para cezası ve sonunda da aynı 49. Maddede olduğu gibi paranın nasıl tahsil edileceğine dair konuyu İÇERİYORDU.

Bu zamlar, cezalar bana mı denk geldi? Benim şanssızlığım mı diye baktım. İki haftadır görüşmekte olduğumuz 548 Sıra Sayılı DSİ Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısının aşağı yukarı tüm maddelerinin ceza ve yaptırımlar üzerine kurgulandığı görülmektedir. “

Orman ve Su İşleri Bakanlığı seçim 2019’da diye Sulama Birliklerinin yok edilmesi, dahil her türlü zorbalığı, zamları yağdırdı. AH BİLSE yapar mıydı? Halkta şimdi inşallah AKP’ye yağdıracak.”

 

 

AKP her şeye para gözüyle bakıyor

 

 

Dolar, Euro ve Sterlini İslam öncesi ilkel Arap topluluklarının taptıkları putlara benzeten Tekin; “Yaradan ALLAH (C.C) Türk Milletine güzel dağlar, nehirler, nice ormanlar ovalar vermiş. Nimetlerimden yararlanın diye…. Fakat talihsizlik AKP’nin bu güzelliklerin başında olmasıdır.

Çünkü kapıtalizmin yavrusu olan yutturma, Liberal ekonomi anlayışıyla AKP her şeye para gözüyle bakmaktadır.

Kuran-ı azim müşhan, her türlü zulme, paraya ve puta tapmanın isyanı olarak gelmiştir. Bu günün putu da para olmuştur. Türk Lirası olsa yanmam, Euro-Lat’ın yerini, Dolar-Menat’ın, Sterlin-Uzza putu olarak karşımıza çıkmıştır. (Uzza’yı yani sterlini haramzadeler iyi tanır, anlıyorsunuz ya)

Bu putların altında kalan ve Devleti yönetmekten aciz duruma düşmüş olan AKP Hükümetinin imdadına ortağı MHP yetişmiş, MHP BARAJI bulsa kendi başına çalacak ama kendini kurtarmak için AKP’yi fırına itmiş, AKP’de çareyi acil seçim sirenleri çalmakta bulmuştur. Aman bizi bu borç bağından kurtarın, biran önce kaçıp, kurtulalım diye…”

Umut Demokrasi, Çare CHP’dir.

Tekin konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Şimdi sıra millette… Eyy Millet! yine yanılır, geri dönüşü olmayan yolda padişahlığı seçersen, Putların altında, yani borcun altında sen kalacaksın AKP’nin sizin için bir sterlin bile ödemeye niyeti yok, acı reçeteyi çocuklarınıza içirmeye hazır olun.

Umut Demokrasi, Çare CHP’dir. Teşekkür eder, saygılar sunarım.” diyerek sözlerini tamamladı.