CHP’li Tekin: 2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı!

CHP’li Tekin: 2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı!
28 Ekim 2020 10:34

CHP’li Gürsel Tekin, Ankara İcra Mahkemesi’nin tıklım tıklım olduğunu söyledi. CHP’li milletvekili, “2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı. Millet, ekmek bulamıyor. Salgın bitene kadar borçlar dondurulmalı” dedi.

 

 

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP Genel Merkezi yakınında bulunan Ankara İcra Mahkemesi’ne gitti. Vatandaşa bir dokundu, bin ah işitti. Tekin, “Son 3 yılda icralık olanların sayıları patladı. 2018’de 21 milyon olan icra dosyası, 2020’de 23 milyona ulaştı. Vatandaş, kredi kartı, tüketici kredisi ve esnaf borçları nedeniyle köşeye sıkışmış durumda. Bu borçlar pandemi bitene kadar dondurulmalı. İcra dairelerini geçici olarak kapatın” dedi.

 

‘GELİN HALLERİNİ GÖRÜN’

 

 

Ankara’nın Türkiye’deki icra mahkemelerinin merkezi durumunda olduğunu belirten Tekin iktidara şöyle seslendi: “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Burası AKP Genel Merkezi’ne oldukça yakın, AKP’li siyasetçiler, milletvekilleri de gelip burada vatandaşın halini görsün. 12 katlı bina tıklım tıklım. Milyonlarca insan gece yastığa başını koyduğunda evim, arabam elimden gidecek mi endişesi içinde.” Tekin, vatandaşın geçim derdi nedeniyle artık borcunu ödeyemez noktaya geldiği hatırlattı. “İcra dosyaları sayısında büyük artış var. Sosyal patlamadan endişe ederim. Ekonomik buhran, işsizlik, yoksulluk diz boyu” diyen CHP’li Tekin şunları söyledi:

 

HER YER HACİZLİ ARAÇ DOLU

 

 

“Bir süre önce Ankara Adliyesi’nde bulunan ve icralık olan kişilere ait malların satıldığı mezat salonuna da gittim. Acı durumu orada da gördüm. Ankara’da bir günde 50-60 tane hacizli araç satılıyor. Vatandaş 20 bin lira araç kredisi almış, kredilerini ödeyemeyince karşısına faizi ile birlikte 50 bin lira borç çıkıyor. Sanayinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde kapanan dükkan ve firma sayısının haddi hesabı yok. Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınanların sayısı da çığ gibi arttı. Her icra memuruna 10 bin dosya düşüyor.”