CHP’li Tekin: 19 Mayıs’ı unutturamazsınız!

CHP’li Tekin: 19 Mayıs’ı unutturamazsınız!
18 Mayıs 2020 09:32

“19 Mayıs tarihini sıradanlaştırmak, yokmuş gibi davranmak isteyenler bilsinler ki, 101 yıl önce olduğu gibi umudumuzu kaybetmeden hep birlikte memleketimizi yine aydınlık günlere taşıyacağız.”

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 
Gürsel Tekin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Ulu Önder Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa âşık olan halkımız boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu bağlamda 19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir. 19 Mayıs tarihini sıradanlaştırmak, yokmuş gibi davranmak isteyen bu ruhu kavrayamamış acizler bilsinler ki, Cumhuriyet’in emanetçileri olan milyonlar, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacaktır” dedi.

 
Tekin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir milletin bağımsızlık yolunda umutlarının yeşermeye başladığı 19 Mayıs’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin gençlerine armağan etti. Bugün, Türkiye bir kez daha gençlerinden çok şey bekliyor. Gençlerin, işsizlikle boğuştuğu, haklarını aradığı için tutuklandığı bir dönemden geçiyoruz. ‘Ama biliyoruz ki gençlerimiz her zamankinden daha kararlı ve azimli bir şekilde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için mücadele verecek. 101 yıl önce olduğu gibi umudumuzu kaybetmeden hep birlikte memleketimizi aydınlık günlere taşıyacağız.”
Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.