CHP’li Taşcıer’den eczaneler için Bakanlığa çağrı

CHP’li Taşcıer’den eczaneler için Bakanlığa çağrı
19 Mart 2020 15:22

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer, Türkiye’de yayılan koronavirüs salgını sonucu yoğunluk yaşanan ve bu nedenle sağlık riski artan eczacılar ve eczane çalışanları ile ilgili bir video mesaj paylaştı. Bakanlığa çağrıda bulunan Taşcıer, eczaneye aynı anda giren hasta sayılarında kısıtlama için yasal altyapı oluşturulmasını, sosyal mesafe ile ilgili hastalar arasında bir farkındalık yaratılmasını, eczanede çalışan eczacı ve eczane çalışanlarının sağlığının korunması için gerekli kıyafetlerin ve ekipmanların bedelsiz olarak temin edilmesini istedi.

 
Taşcıer’in mesajı şöyle;

 

 

“Dünyayı ve ülkemizi etkileyen salgın hastalık nedeniyle ilk kaybımız eczacı bir meslektaşım. Sağlık kurumlarının yükünün hafifletilmesi amacıyla özellikle kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaçlarının doğrudan eczaneden almasının önünün açılmasıyla birlikte, eczacılar ve eczane çalışanlarının riski artmıştır.

Risk grubunda olan eczacıların ve eczane çalışanlarının sağlığının korunması bu salgın hastalıkla mücadele sürecinde önem taşımaktadır. Eczaneler her ne kadar kendilerince önlem alsalar da maalesef yetersizdir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı ivedilikle hukuki düzenlemelerle eczaneye aynı anda giren hasta sayılarını kısıtlamalı, sosyal mesafe ile ilgili hastalar arasında bir farkındalık yaratmalı, eczanede çalışan eczacı ve eczane çalışanlarının sağlığının korunması için gerekli kıyafetleri ve ekipmanları bedelsiz olarak temin etmelidir.