CHP’li Taşcıer: Her sene aynı çağrıyı yapıp cevap alamıyoruz

CHP’li Taşcıer: Her sene aynı çağrıyı yapıp cevap alamıyoruz
14 Mayıs 2020 10:01

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

 

 

Taşcıer mesajında şunları kaydetti:

 

 

“İçinden geçtimiz bu zor süreçte, sayıları 40 bine varan eczacılar salgına karşı en ön cephede gecesini gündüzüne katarak, canla başla mücadele etmektedir. Rant için değil, toplum sağlığı için çalışan ve meslekleri üzerine yemin eden eczacılar tüm karalama çabalarına, haksız cezalara, fiziksel ve psikolojik şiddete rağmen, halk sağlığını hayatlarının önüne koyarak, büyük bir özveriyle çalışmaya devam etmektedir.

 
Özellikle bu salgın sürecinde eczacılar, hem hastalarla doğrudan temasta bulundukları için ciddi bir sağlık riskiyle karşı karşıya kalmış hem de bir takım çevrelerce kendilerine yöneltilen mesnetsiz suçlamalarla boğuşmak durumunda kalmıştır. Ülkeyi yönetenlerin de bu saldırı kampanyasının değirmenine su taşıdığı, tam da böylesi zor bir süreçte eczanelere yönelik haksız cezalarla bir sindirme çabasına giriştiği görülmüştür. Halbuki eczacılar halkın en yakın sağlık danışmanları olarak, her zaman olduğu gibi bu salgın sürecinde de toplum sağlığı için mücadele etmektedir. Böylesi bir çabaya rağmen eczacılar iktidardan ne bir destek ne de haklı taleplerine bir karşılık bulabilmiştir.

 
Eczacılar olarak her sene aynı çağrıyı yapmanın, ancak bir türlü çağrıya cevap alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Her sene sağlıkta şiddetin mağdurlarından olan eczacıları gündeme getirmemize, kurum eczacılarına yönelik ayrımcılığı ve ücret adaletsizliğini haykırmamıza, Türkiye’nin dört bir yanında plansız ve programsız olarak açılan yetersiz ve ihtiyaç fazlası eczacılık fakültelerine dikkat çekmemize rağmen iktidar tüm bu çağrıları kulak arkası etmeye devam etmektedir. Bu salgın sürecinde eczacılar olarak ivedilikle talep ettiğimiz, bulaşma riskini artıran e-reçete sisteminin bir an önce bitirilmesi ve tüm eczanelere bakanlık koordinasyonunda koruyucu ekipman desteği sağlanması dahi hayata geçirilmemiştir. Tüm bu olumsuzluklara ve karalama kampanyalarına rağmen, mesleğimizin geleceğini tehdit eden ve büyük adaletsizlikler yaratan bu işleyişin değişeceğine olan inancımız ise tamdır.

 
İçinde bulunulan bu ortamda 14 Mayıs Eczacılık Günü, sadece bir kutlama günü olarak değil, aynı zamanda şerefli mesleğimiz adına bir mücadele günü olarak da belirmektedir. Bu sene 14 Mayıs’ta meslektaşlarımızla birlikte olamasak da mücadelemizde bir adım dahi geri adım atmadan, haklı taleplerimiz için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu önemli günde, salgında kaybettiğimiz değerli meslektaşlarımızı saygıyla anıyor, tüm dünyanın karşı karşıya olduğu bu sıkıntılı günlerin bir an önce son bulmasını ümit ediyor, tüm eczacılarımıza, bizlerin büyük destekçileri olan eczane çalışanlarımıza ve tüm halkımıza sağlık ve esenlik diliyorum.”