CHP’li Taşçıer sağlıkta şiddetle ilgili önerge verdi! ‘Bir adım kala müdahale etmek çözüm değil’

CHP’li Taşçıer sağlıkta şiddetle ilgili önerge verdi! ‘Bir adım kala müdahale etmek çözüm değil’
25 Temmuz 2018 11:56

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ecz. Gamze Taşcıer, bir soru önergesi ile Adalet ve Sağlık Bakanlarına sağlıkta şiddet soruları yöneltti. Son yıllarda hızla artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını soran Taşcıer, iktidar partisinin sorunun kaynağını araştırmak ve kalıcı çözüm üretmek yerine geçici önlemlerle günü kurtarma çabasında olduğunu belirtti.

 

 

“GÜNÜ KURTARMAYA YÖNELİK GEÇİCİ ÇÖZÜMLER ALINIYOR”

 

 

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ecz. Gamze Taşcıer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önerge ile son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik hızla artan şiddet vakalarını sordu. Taşcıer soru önergesinde, son yıllarda kaç vaka yaşandığını ve artan şiddet olaylarına karşı bir ceza artırımı çalışması olup olmadığını sordu. İktidar partisinin, giderek artan, sağlıkta şiddet vakalarına karşı, acil servislere polis noktaları koyulması kararının yetersiz olacağını ifade eden Taşcıer, bu adımın, sorunun sonucuna yönelik olduğunu, şiddeti ortaya çıkaran nedenlere karşı kalıcı çözümler üretilmediğini ifade etti.

 

 

“BİR ADIM KALA MÜDAHALE ETMEK KALICI ÇÖZÜM DEĞİL”

 

 

Sağlık çalışanlarının, iktidarın acil servis girişlerine polis noktası kurulması önerisini yetersiz bulduğunu belirten Taşcıer, şiddetin gerçekleşmesine “bir adım kala müdahale etmenin” sorunu çözmeyeceğini ifade etti. Önergesinde, “Basına yansıyan olaylar incelendiğinde ve sağlık çalışanlarının ifadelerine bakıldığında, şiddeti besleyenin ve-veya doğuran temel sebeplerden birinin performansa dayalı çalışma koşulları olduğu belirtilmektedir. Ayrıca hekimlerin “kışkırtılmış talep” olarak adlandırdıkları; hastanın oluşturulmuş bir taleple gelmesi ve bu talep karşılanmayınca saldırıya geçmesi gibi durumların da tetikleyici unsurlar olduğu ortadadır. Genel olarak sağlık sistemin bu sorunları doğurduğunu ifade eden sağlık çalışanları, şiddetin ilk sebebinin güvenlik eksikliği olmadığını, sunulan bu çözümün de yetersiz olduğunu tarafımıza aktarmışlardır.” ifadelerini kullanan Taşcıer, sorunun çözümü için daha yapıcı ve kalıcı çözümler gerektiğinin altını çizdi.

 

 

KILIÇDAROĞLU: “KANUN TEKLİFİ VERECEĞİZ”

 

 

Haftalık Grup Toplantısı’nda konuyu gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, sağlıkta şiddete karşı Türk Tabipler Birliği’nin çalışmasını hatırlatarak, kanun teklifini Meclis’e sunacaklarını ve iktidar partisinin de şiddete karşı ise destek vermesi gerektiğini ifade etmişti.