CHP’li Taşcıer okul revirlerini Bakan Selçuk’a sordu!

CHP’li Taşcıer okul revirlerini Bakan Selçuk’a sordu!
13 Aralık 2019 11:11

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Ankara’da Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal’ın okul kantininden aldığı şırınga içindeki sıvı çikolatayı yerken, kapağının nefes borusuna kaçması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine okullardaki revir eksikliği sorununu bir soru önergesi ile Meclis’e taşıdı.

 

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle önerge veren Taşcıer, “Milyonlarca çocuğumuz, anneler babalar tarafından Devletin okullarına emanet ediliyor. Birinci sınıfa giden bir çocuğun kantinden aldığı şırıngalı çikolata yüzünden hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. Okul kantinlerinde böyle şeylerin satılabiliyor olması akıl almaz bir durum. Ancak olayın bir yanı da okullarda revirin zorunlu tutulmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda revir bulunmasını çalışan sayısına bağlamış durumda. Öğrenciler varsa revir de mutlaka her okulda olmalı.” açıklamasında bulundu.

 

 

Taşcıer’in soruları şöyle;

 

1. Ülkemizde kamuya ait okulların kaçında revir vardır? Bu revirlerde kaç sağlık personeli çalışmaktadır?

2. Bazı okullarda sağlık odaları bulunmakta, ancak bu odalarda sağlık personeli bulunmamakta ve öğretmenlere sorumluluk verilmektedir. Bu şekilde kullanılan kaç sağlık odası bulunmaktadır?

3. Reviri bulunmayan özel okul bulunmakta mıdır? Var ise kaç özel okulda revir yoktur?

4. Bu yıl içerisinde kaç öğrenci okulda bulunan revirlere gitmiştir? Öğrenciler en çok hangi şikâyetlerle revire gitmektedir?