CHP’li Taşcıer: Amerika’daki Michael maske aldı, Mamak’taki Veli hala maskesine ulaşamadı

CHP’li Taşcıer: Amerika’daki Michael maske aldı, Mamak’taki Veli hala maskesine ulaşamadı
30 Nisan 2020 10:24

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Amerika’daki Michael maske aldı, Mamak’taki Veli hala maskesine ulaşamadı” dedi.

 
“TAMAMEN BİR AKIL TUTULMASI”

 
CHP’nin eczacı kökenli vekili Taşcıer, Tarafsız Haber Ajansı’na konuştu.

 
Maske tartışmasına ilişkin Taşcıer, şöyle dedi:

“Bu kadar basit bir şeyin bu kadar kördüğüm haline nasıl geldiği, nasıl getirdiler yani çok enteresan. Çünkü aslında bu geliyordu. Salgın hastalığında maske zorunludur. Salgın Türkiye’ye gelmesiyle birlikte aslında bu sorun gün yüzüne çıktı. Karaborsaya düştü maske. Ben 15 yıl eczane eczacılığı yaptım. Biz 40 kuruştan alırdık maskeyi 50 kuruştan satardık. İlk Türkiye’de vaka görüldüğü an 4.5 liradan 5 liradan maske gelmeye başladı eczanelere.

 

 

CHP’Lİ VEKİLDEN ‘MASKE’ ÖNERİSİ

 
Tamamen bir akıl tutulması. Hâlbuki bunun yolu çok basit. İlaç da nasıl belli bir birim var, maskeye de böyle bir standart getirirsin, isteyen o fiyattan eczaneden alır. Sen diyorsan eğer ‘ben bedava dağıtacağım’ gene ulaştırabildiğine dağıt. Bu kaos ortamı biter en azından.

 

 

“AMERİKA’DAKİ MİCHAEL MASKE ALDI, MAMAK’TAKİ VELİ HALA MASKESİNE ULAŞAMADI”

 
Bu işin nasıl çözülemediğini hayretler içerisinde takip ediyorum. Ve öyle bir şey ki Amerika’daki Michael maske aldı, Mamak’taki Veli hala maskesine ulaşamadı, bu nasıl bir tezatlıktır anlamış değilim açıkçası.”

 

 

“ŞUNU SÖYLEYENLER VAR, BİZ AYNI MASKEYİ BİR HAFTADIR TAKIYORUZ”

 
Maske alamayan çok kişi olduğunu, bu konuda çok şikayet geldiğini belirten Taşcıer, “İnanamazsınız. Şunu söyleyenler var, ‘biz aynı maskeyi bir haftadır takıyoruz’ ya da ‘ailecek kim dışarı çıkıyorsa o maskeyi veriyoruz, o çıkıyor’. Böyle bir kaos. Böyle bir salgın hastalık siz aynı maskeyi döne döne kullanamazsınız ki. Kaldı ki devlet olarak böyle bir yasak getirmişsiniz yani maskesiz sokağa çıkma yasağı getirdiyseniz vatandaşın buna ulaşımını sağlamak zorundasınız. Sağlayamıyorsanız diğer yöntemleri uygulamak zorundasınız” dedi.

Maskenin kullanımına ilişkin Taşcıer, şöyle dedi:

“Steril olmayan bir maskeyi bir hafta ya da birkaç kişi kullandıktan sonra sizin maskeli olmanız da bir şey ifade etmeyecek.

 

 

“AİLECEK KULLANIYORLAR MECBUREN”

 
Normal şartlarda günde üç kez, en kötü günde 1 kez maske kullanmak lazım. Ama değil bir maske insanlar bir tane bile maskeyi haftalarca kullandığı olabiliyor ve ailecek kullanıyorlar mecburen.

 

 

“BİZİM ÖNERDİĞİMİZ TEK KULLANIMLIK MASKELER”

 
Bizim önerdiğimiz tek kullanımlık maskeler. Diğer yıkanabilir maskeler çok sağlıklı değil ama insanlar mecburiyetten normal ellerindeki eşarbı ya da bandanaları maske niyetine kullanıyorlar.

Cüzi bir fiyat belirlersin, diyorsan ki ‘ben herkese ulaştırıyorum’ zaten sorun yok ama ulaşamadığı noktada bu insanların buna ulaşması gerekir.”